Opinió

El poema de Cap d'Any

El poema de Cap d'Any, cadascú se'l pot fer a la seva mida... de veritat que és un bon exercici.

Any 2022, el seguit numèric m’agrada, no sé si són bons o dolents els auguris pels aficionats a les prediccions, però el principi matemàtic és prou atractiu, una altra cosa serà que en realitat els meus pressentiments numèrics puguin fer-se realitat.

Aquesta sensació numèrica potser ha vingut forçada pels dos anys de merda que han antecedit, i un cop superada la frontera numèrica, m'he deixat portar per l'eufòria imaginativa i utòpica per al 2022. Un any en què l’economia finalment estarà equilibrada perquè tots els agents entendran que la humanitat no pot avançar amb les diferències socials tan abismals.

També està clar que els dirigents mundials entendran que la sostenibilitat, la reducció de la contaminació en vers les energies renovables, el respecte pel medi natural és essencial per la conservació del Planeta.

Els dirigents polítics retornaran el 50% dels seus honoraris a l’erari públic per tal que reverteixi en la millora dels serveis essencials dels ciutadans. Els gestors polítics faran un acte de contrició per reconèixer que la ciutadania no és tan ingènua com ells es creien, i es comprometen a reequilibrar les inversions en els sectors de la sanitat, l’educació o els serveis socials... que també creen llocs de treball.

També adquireixen el compromís de no subvencionar més empreses privades amb els diners públics en nom de l’ocupació.

Pel que fa a la ciutadania, amb aquesta alineació numèrica no es podrà resistir, a la tolerància i el respecte pels seus iguals, els seus béns i els béns públics. I també aprendran a estimar, escoltar i compartir a qui tinguin al seu voltant.

Tots plegats serem conscients de la necessitat de mantenir i superar l’autoestima, de conservar el sentiment de pertinença a la terra en la qual vivim, de cuidar-la perquè en puguem treure tot allò que necessitem. La gent ja no abandonarà els seus orígens en poder admetre que tenen tot el necessari per a viure, i els nostres pobles tornaran a recuperar quitxalla, festes i economia, obriran botigues, sorgiran artesans, i a les escoles s’ensenyarà català, castellà, i esperanto si cal.

El més important de tot, a partir d’aquest dissabte les farmacèutiques començaran a distribuir vacunes gratuïtes a tots els països d’Àfrica, per mirrar d’erradicar la COVID. O sigui que en uns quants mesos ens podrem oblidar de les mascaretes, les restriccions i ens podrem tornar a abraçar, estimar, mirar als ulls i pensar... que ingenus, la vida és més senzilla i per deixar-nos portar per una colla d’inútils i aprofitats, ens la fem complicada.

El poema de Cap d'Any, cadascú se'l pot fer a la seva mida... de veritat que és un bon exercici.

Comentaris