Opinió

Els multimilionaris també tenen sentiments i valors

Molta gent es queixa que hi ha desigualtats econòmiques que fan que el món on estem vivint sigui egoista, individualista i competitiu. Això és cert, però no hem d'oblidar que tots som persones i ens mereixem un respecte absolut i una bona part dels multimilionaris són veritables filantrops.

Mentre hi ha gent criticant a famosos, futbolistes, l'església, cantants o multimilionaris, ens oblidem que aquestes persones també tenen sentiments i valors respecte a les altres persones que viuen al món i que en alguns casos acaben donant tot el seu patrimoni per solucionar tota mena de problemes de salut, per salvar vides o per investigar, com és el cas de Mark Zuckerberg, Bill Gates, Elon Musk, etc. 

Les multinacionals es mereixen el respecte i suport de la ciutadania, com també les persones de classe alta han de ser respectades. 

Els prejudicis generalitzats en tota mena de col·lectius no són gens bons per una societat. Sempre he admirat les persones que amb desenes o centenars de milions d'euros contribueixen dia a dia a fer una societat idíl·lica, que no significa impossible. 

Crec que els humans, com a espècie, tenen la tendència de menysprear als demés sense mirar-nos nosaltres mateixos al nostre mirall. Us estic parlant de les persones que van en contra del capital i de la persona que posseeix béns, immobles i diners i que malgrat poder fer una vida digna odia als multimilionaris i aprofiten qualsevol excusa per criticar-los, quan en la majoria de casos no s'ho mereixen perquè fan obres socials, donatius i fundacions amb finalitats no lucratives.

Ser filantrop no significa el que alguns es pensen de forma despectiva.  Tothom pot ser el veritable filantrop en la seva vida començant pel que s'esforça a ajudar les persones de forma desinteressada és un bon filantrop, independentment de la classe social. Crec que la societat hauria de reflexionar sobre el paper que tenen els multimilionaris per solucionar els problemes de les persones que no formen part d'un 1% de població, la més adinerada i que té privilegis sigui per sort, per herència o per mèrit empresarial, personal, artístic, esportiu, etc. 

Normalment, admiro aquestes persones multimilionàries que estenen el bé pel món i en cap moment he desitjat de tenir el que tenen ells perquè jo puc fer-ho igual amb els meus propis recursos, en menor o major proporció.

Si tots fóssim els filantrops, les ciutats del món anirien millor i viuríem en un món sense les injustícies que sempre han estat presents entre tots nosaltres i seríem feliços. Perquè no hem d'oblidar que els diners no són tan importants com es pensen alguns.

Ajudar als altres crec que dona més satisfacció que t'ajudin els altres. Aquest és l'esperit dels altruistes. 

En definitiva: que ells també tenen sentiments i valors. La gent hauria de ser feliç podent ajudar als altres al màxim que poden. Hem de posar fi a les discriminacions i valorar els filantrops multimilionaris per igual sense jutjar-les ni tenir enveja cap a ells.

Comentaris