Opinió

Festival "Chiptune" a Lleida

"Tot el que està fent David Hervera no només es tracta d'un art més o una altra manera d'expressar"

David Hervera, conegut com a 4DBOY és un compositor de música electrònica de 34 anys que va començar al món de la música cap al 2005 com a productor d'instrumentals. El 2008 va descobrir per casualitat el Chiptune (al que alguns anomenaven Bitcore) i fins avui no deixa de sorprendre'ns amb la fusió del Chiptune (música en 8 bits) amb altres estils tan variats com: HappyHardcore, Breakcore, IDM, Música Clàssica, Hardtek, Drum&Bass i d'altres estils.

És curiós saber també que 4 Dboy va néixer el mateix dia, mes i any que la consola que utilitza per compondre la seva música (la DMG-01 també coneguda com a Gameboy Clàssica), va sortir al mercat al Japó, cosa que em fa pensar que no es tracta d'una casualitat sinó d'una divinitat, una art i una genialitat d'aquest productor.

Malgrat la ignorància de no saber què és el Chiptune bàsicament per tenir un so estrident i allò que no s'acostuma a escoltar. Però de fet, tots els estils han hagut de passar per aquest pas. Tot el que està fent David Hervera no només es tracta d'un art més o una altra manera d'expressar. 4 Dboy és un artista que usa la tecnologia de Game Boys, teclats infantils, sintetitzadors i programari d'àudio.

La seva gran passió és el so d'ona quadrada, el qual acostumava a integrar a les cançons, està actiu des de l'any 2008. Tot i que ha actuat a ciutats com Barcelona, ​​Sevilla, Lleida, Saragossa, València, Madrid pot tenir el cap ben alt perquè també ho ha fet a Dinamarca i Holanda i té previst d'anar a on li demanin.

Crec que seria bo La Paeria de Lleida i discoteques de les nostres contrades apostessin pel Chiptune o música en 8 bits, tenint a tocar de la mà a Lleida un artista com David Hervera, que pot presumir d'haver passat de ser considerat un friqui i incomprès a ser considerat com un geni i figura de la música electrònica d'Espanya, de la mateixa forma que es va fer un festival a l'aeroport d'Alguaire, en memòria a la música Dance Remember i Màkina.

No m'estranyaria doncs que. De la mateixa forma que s'ha posat de moda el reggaeton, el Chiptune sigui l'hereu de la música Dance. Crec que fa falta que es doni a conèixer aquest estil de música perquè s'ho mereix molt.

Comentaris