Opinió

El futur de la Biblioteca Pública de Lleida

La Biblioteca Pública de Lleida va ser creada l'any 1848 i a ple segle XXI està vivint un model mixt on la digitalització i accés de documents mitjançant les noves tecnologies hauria de ser fonamental com també la modernització dels espais amb la millor tecnologia.

Crec que un edifici com aquests s'ha de preservar i millorar-lo continuadament de tal forma que puguem millorar la qualitat d'educació i aprenentatge, de coneixements, de foment de la lectura i inclús fer activitats originals com per exemple diversos concursos literaris de de prosa i poesia, dotats de premis importants; que animin a la ciutadania a escriure i documentar-se.

La remodelació de l'arquitecte Daniel Gelabert, el gener de 1998 es van inaugurar les noves instal·lacions de la Biblioteca, amb una superfície útil de 5.149 m2.

Com ja sabeu, darrerament s'han fet inversions a la Biblioteca Pública de Lleida que incrementen el valor d'aquest espai de lectura i cultura  però crec que cal anar més enllà, impulsar una campanya de promoció per animar a la ciutadania a fer ús de les instal·lacions i el prèstec de la Biblioteca, ampliant els horaris i fer que estigui oberta tot l'any (festius inclosos).

La biblioteca a ple segle XXI segueix aportant cultura i cohesió social

Vull fer menció a tots i cadascun dels bibliotecaris o persones que hi treballen, i expressar per escrit que estic molt satisfet del servei rebut i a nivell personal crec que el servei és excel·lent perquè aporta sempre solucions a qualsevol dubte dels usuaris que formem part de la comunitat de lectors de la Biblioteca Pública de Lleida, sempre amb la premissa de la responsabilitat, ètica i professionalitat.

Els que hi treballen són funcionaris preparats, amb empatia, rapidesa en resolució de dubtes o suggereixes i molts usuaris n'estan molt contents i jo en soc un de milers. Així doncs invito al futur alcalde o alcaldessa de Lleida que tindrem el proper primer trimestre de primers d'any planifiqui una campanya per tal d'aconseguir que la gent faci més ús d'una biblioteca que no totes les ciutats tenen i animo a totes les formacions polítiques presents a la Paeria que valorin la gran tasca que fan i que els usuaris puguin tenir accés a les instal·lacions des de les 7:00 del matí fins a les 22:00 de la nit, tots els dies de l'any perquè la ciutadania lleidatana s'ho ben mereix. 

També seria bo que la biblioteca tingués una trentena d'ordinadors i tablets per a tots els espais individuals a la zona d'estudi i així seria tot més còmode, com també que es pogués accedir a tots els diaris de forma digital amb tablets i ordinadors estàtics que proporcioni la biblioteca en tots els espais. Els professionals de la Biblioteca Pública de Lleida poden sentir-se útils i anar amb el cap ben alt i es mereixen un reconeixement d'alguna forma com també veig necessària i beneficiosa l'ampliació d'horaris i que estigui oberta 365 dies de l'any.

De vegades no valorem el que tenim fins que es perd i crec profundament que anar a la biblioteca hauria de ser un hàbit per la majoria de població, en especial la més jove...

Comentaris