Opinió

Josep Maria Morell: Balaguer sempre et recordarà

El cuiner Josep Maria Morell i Bitrià va fer de la de la seva passió una professió com a xef i escriptor de llibres de cuina i col·laborador en premsa escrita i televisió entre els anys 1981 i 2011

A la societat actual li costa molt en arribar a reconèixer la seva manera de fer de les persones durant el temps que vivim. Molts ens quedem en el camí o “a les portes” de tenir aquest reconeixement, però la persona que vam perdre la vida, ho va poder aconseguir...

Lamentablement pels qui sou de Balaguer de ben segur coneixíeu el millor cuiner de tots els temps, amb un restaurant al Passeig de l’Estació de la capital de La Noguera i autor de llibres, com també presentador d'un programa a la ràdio municipal de Balaguer sobre gastronomia catalana i casolana.

Hem de reconèixer que ens ha deixat una persona que va ser molt rellevant i humil en tots els sentits i alhora bona persona i competent, tan a nivell personal com a nivell professional.

FOTO MORELL ACS
FOTO MORELL ACS

El cuiner Josep Maria Morell i Bitrià va fer de la de la seva passió una professió com a xef i escriptor de llibres de cuina i col·laborador en premsa escrita i televisió entre els anys 1981 i 2011. A més va fer classes de cuina i concretament l’any 2009 va ser nomenat com a fill adoptiu de Balaguer, i va deixar Alfarràs per centrar-se al seu restaurant com a negoci que va funcionar molts anys a la ciutat.

Demano doncs que preguem tots els germans i germanes que aniran al seu enterrament. Les balaguerines i balaguerins ens recordarem sempre d'un meravellós professional de la gastronomia casolana i catalana, d’una persona que vaig arribar a conèixer fa prop de vint anys.

Espero que la seva ànima descansi en pau i que aquestes persones que l’han conegut i estimat i que aniran al funeral d'una persona brillant com va ser el nostre estimat Sr. Josep Maria Morell i Bitrià i que sempre tinguem aquest record tan bonic d’ell. Al cel sigui un dels millors cuiners catalans, en Josep Maria Morell i Bitrià.

 Balaguer que sempre serà la seva ciutat pels segles dels segles i la teva ànima sempre serà present entre tots els que t'hem conegut i estimat.

Comentaris