Opinió

La legalització de la criopreservació humana a Espanya

Mentre en alguns bars i cafeteries ja parlen d’una tercera guerra mundial nuclear la comunitat científica està dividida sobre com pot acabar sent el món d’aquí 20 anys: el bé contra el mal i una vida del entreteniment, del amor, dels viatges, de la felicitat

Darrerament vivim enganyats pel quart poder (mitjans de comunicació). És cert el que diuen molts dels els mitjans de comunicació sobre la COVID19 i altres catàstrofes com el volcà de La Palma però crec que per interessos no surten notícies que són optimistes, positives i esperançadores que poden semblar ciència ficció, sobretot en l’àmbit cientificotecnològic com per exemple l’aparició de nous centres de criopreservació humana a Espanya i a gairebé tots els països.  

Mentre en alguns bars i cafeteries ja parlen d’una tercera guerra mundial nuclear la comunitat científica està dividida sobre com pot acabar sent el món d’aquí 20 anys: el bé contra el mal i una vida del entreteniment, del amor, dels viatges, de la felicitat. Alguns científics pronostiquen fins i tot la fi del treball. 

 A partir d’aquestes teories n’ha sortit un munt de llibres que parlen de la jornada laboral de 4 hores setmanals. El món està canviant d’una forma màgica i estem vivint temps magnífics mesclats amb terror i pors (terrorisme, guerres, manifestacions amb aldarulls, atacs...)  

Jo sóc optimista i penso que les declaracions del professor José Luis Cordeiro sobre el futur de la humanitat és l’encertat a la totalitat. Segons el professor Cordeiro el món es transformarà en tots els àmbits podrem arribar a la felicitat, sense alts-i-baixos com vivim actualment, amb més afecte i amor, amb seguretat extrema. I no només això: també podrem viure eternament i no al cel sinó a la terra, afirma el prestigiós científic. Actualment s’ha disparat el nombre de persones que al fer el testament deixen patent que volen ser criopreservats.  

 Crec profundament que a Espanya s’hauria de legalitzar de forma urgent la criopreservació humana i no només això sinó que els nostres governs haurien de fer més divulgació d’aquesta altra que tenen les persones en la recta final de la vida que és igual de vàlida que ser enterrat al cementiri o ser incinerat. 

José Luis Cordeiro, enginyer Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i director del Millennium Project, és una de les persones que més ha defensat la idea que l'ésser humà arribarà a ser immortal algun dia. Té tot el meu suport i el segueixo desde fa prop de 15 anys. Em fascina veure'l per la televisió explicant històries totalment oposades a les que ens diuen els polítics. 

Aquest canvi exponencial està a punt d’arribar perquè ara s'està treballant amb la tecnologia ARN per a tres coses que semblen increïbles: una és la malària, una altra el càncer, una altra el VIH sida. I l’envelliment és una malaltia curable segons la comunitat científica. Jo no vull ser un estúpid! 

Sempre seré optimista i crec que la Marató de TV3 és un bon instrument per viure en un món lliure de malalties de cara al 2030 i persones i científics com José Luis Cordeiro es mereixen des de fa dècades un gran reconeixement internacional, per la seva lluita per legalitzar la criopreservació humana a Espanya i per la seva divulgació d’aquest tema que fins ara ha estat un tabú i crec que fa falta un partit optimista que ho solucioni.  Val la pena pensar-hi...

Comentaris