Opinió

Pressupostos titella a la Paeria de Balaguer?

El passat dia 25 de gener el consistori de la Paeria de Balaguer, va aprovar els pressupostos per l'any 2024, els més ambiciosos i aprovats per la primera paera en cap de La Paeria de Balaguer. Uns pressupostos que la paera en cap, Sra. González, va qualificar de valents. Tot i que jo crec que es va quedar sense altre qualificatiu més significatiu i adient: optimista.

Un cop analitzats els números com a ciutadà de Balaguer, considero que són uns pressupostos valents. Doblaran l'endeutament actual de la ciutat que no té per què ser sinònim de ruïna com vol fer veure l'oposició, dient textualment que són només uns "pressupostos titella" perquè "ni tan sols responen a la voluntat de la paera en cap com tampoc no respon a la voluntat del seu programa".

Però s'obliden de dir també, que resulta ser que són uns pressupostos més optimistes, perquè responen a la voluntat d'una àmplia majoria de balaguerins que han recuperat l'ambició i esperança. Durant els mandats de CiU i ERC no es va governar per tothom sinó per una petita minoria que només mirava per sentiments i banderes, menyspreant els catalans. Això no és una competició de qui és més català... Això és Balaguer! No ens confonguem. És pur municipalisme i mana el pacte local. La Paeria de Balaguer precisament aposta per tots aquells que no els van votar, just el contrari del que diu que és l'oposició.

És trist veure, doncs, com passen un munt d'anys i panys i veure que vam ser tan "rucs" de canviar de colors per dos alcaldes que van deixar una herència de gestió "titella". Estic content d'uns pressupostos on la informació, per primer cop és clara, valenta, transparent i a l'abast de tots. M'hi jugaria el que fos, que no s'ha censurat a l'oposició, confio en la nostra paera, Lorena González i el pacte local: estem immersos en una llarga etapa amb un govern que em fa sentir partícip del projecte de ciutat.

I no soc l'únic, aquestes setmanes he rebut moltes trucades i WhatsApp d'uns balaguerins i balaguerines que em deien que tenia raó que feia falta un canvi a la ciutat, amb una ciutat ben ordenada com s'està fent. Tres d'ells exvotants d'Ara sí, Junts i ERC. Vaja! Quina casualitat...

L'oposició crec que ja no sap què fer. Per mi que tremola de tants canvis i bones notícies que hi ha. A més es posa histèrica per veure com la ciutat avança en positiu. S'inventen el que faci falta per guanyar-se la confiança de ciutadans per les pròximes eleccions quan encara no sabem si els pressuposts que s'han tirat endavant beneficiaran la ciutat.

En l'àmbit urbanístic, la cap d'oposició proposa que la il·luminació del riu sigui una realitat, i a treure noves empreses a Balaguer. No tinc dubtes que és un somni del govern poder complir tot el programa electoral de la Sra. González. Hi haurà d'haver ma entesa, Sra. Trilla, ja en pot estar segura i em consta que és així. Però aquesta oposició en menys d'un any qualifica de forma denigrant, de "titella" les principals accions del govern, fruit del pacte entre treballadors i socialistes, que només respon a la voluntat d'un sol poble.

El centre històric és sens dubte un dels eixos comercials com diu la Sra.Trilla, serà el punt d'inversió més important gràcies als pressupostos valents. Enhorabona, treballadors i socialistes per apostar per aquest entorn històric i ara cal apostar per un pàrquing!

Aquests pressupostos que volen desqualificar amb persuasió, passen per un crèdit de sis milions d'euros que sabem que són l'inici d'una etapa pròspera per la ciutat comtal. Junts afirma que passem de sis a dotze milions d'euros de deute i es pregunta si calia. Jo els hi pregunto... Què varen fer ells quan van estar governant la ciutat? On tenien l'ambició? Ni Roigé ni Vidal (amb el suport de Masero), varen ser capaços de dur a terme projectes ambiciosos i ara n'estan pagant les conseqüències. No ploren, però saben que estaran permanentment a l'oposició i això els hi dol, i per això escriuen a la premsa per no perdre quòrum.

En definitiva: tinc el convenciment que el pacte entre treballadors i socialistes serà un exemple important per altres ciutats catalanes. Considero que la carta de la Sra. Trilla de fa unes setmanes (Junts) és pura propaganda per no perdre representació a les pròximes eleccions.

Amb optimisme, acompanyat de diàleg arribarem a fer una ciutat de primera, cosa que nega l'oposició. Ara ens toca un govern per a tots i totes, per a catalans o espanyol. Per transformar l'ambició del pacte local amb PSC amb optimisme de ciutat. Balaguer serà ciutat de marca ben aviat gràcies a Déu. Ja toca!

Comentaris