Opinió

Les pròximes eleccions a La Paeria de Balaguer

Ja falta menys per les eleccions municipals del 2023 i també la fi de la pandèmia de la COVID als països desenvolupats , amb la tercera dosi de vacuna administrada per gairebé tots els ciutadans de la UE. És tot un èxit!

Crec que val la pena reflexionar sobre si hem de seguir reivindicant la independència  o si del contrari volem centrar-nos i ocupar-nos dels nostres municipis, de la seguretat ciutadana, el civisme, l'educació, de la salut de totes les persones que conformen els municipis i atansant a Balaguer una Universitat amb estudis diversos com també un centre de Formació Professional Dual, facilitar l'obertura de grans multinacionals i apostar per la creació d'una pista d'atletisme. 

No m'agradaria ser sensacionalista però crec que a Balaguer li fa falta un canvi radical liderat per activistes socioculturals, emprenedors, i gent de tots els sectors productius i laborals amb ideologies ben diferents que es respectin dins d'un espai optimista on tothom tingui cabuda,  que les futures aliances o governs que tindrem suposin per totes les persones una important millora de la qualitat de vida de totes les persones.  

A les xarxes socials, com per exemple a "Jo visc a Balaguer", algunes persones es fan ressò de la necessitat que té la ciutat de fer una neteja a fons dels seus carrers, places i vies, com també reivindiquen la creació de la Universitat de Balaguer i un centre de Formació Professional per tots aquells estudiants que vulguin seguir vivint a la ciutat. Cal que el proper alcalde o alcaldessa es posi a picar pedra. viable projectes ambiciosos com Torre Salses. 

A mi sempre m'ha agradat la política perquè serveix per ajudar a la gent i crec que a Balaguer li fa falta més conscienciació i difusió per la normalització de col·lectius invisibilitats com ara els de la diversitat funcional, LGTBIQ+,  persones d'ètnia gitana, de cultures diverses,  víctimes de violència masclista, de persones que pateixen malalties desconegudes, la pobresa i la manca d'ambició.  

Cal fer un combat contra el bullying i la delinqüència i revertir la situació econòmica de la ciutat i fer polítiques clares i contundents per intentar fer que el centre històric sigui l'únic que generi més riquesa de les nostres contrades, aplicant la màxima originalitat. 

El comerç local és compatible amb una gran superfície si sap reinventar-se i convertir-se en un tipus de comerç centrat en un sector o producte concret, com el sud de França. Cal més imaginació.

La gent que em coneix bé i des de fa molts anys, sap que només aposto per la filosofia de l'optimisme en tot moment, perquè amb retrets i instal·lats en la confrontació  l'únic que s'aconsegueix en els plens és incivisme, odi i una mala imatge de la capital del Prepirineu. 

Si un partit optimista obtingués representació o guanyés les eleccions, penso que en qüestió de dues dècades la ciutat de Balaguer bategaria i tindria la oportunitat de convertir-se en un autèntic baluard a nivell internacional. Només amb optimisme s'aconsegueixen reptes difícils d'executar. 

Balaguer està en decadència si no es posa en marxa una nova formació política que aglutini grans multituds de persones que estan decebudes de la política des de fa molts anys i que aquestes vulguin un futur brillant per la capital del Segre. 

Si aconseguim fer venir multinacionals sostenibles i tecnològiques a la població tindrem altre cop ocupació. Crec que encara som a temps de revertir la situació d'emergència que està vivint la capital de La Noguera.  

Hem de ser optimistes i millorar la situació de totes les persones, independentment de quina opció política hagi escollit pel nou mandat del 2023. Balaguer ha de convertir-se en una ciutat optimista, del diàleg, de la transparència i la concòrdia. 

Comentaris