Opinió

Nou curs, nou calendari

Pels que creiem que l’educació és el futur, el present és massa fosc com per donar confiança i engrescar tant a l’alumnat com al professorat i les famílies

D’aquí pocs dies comença un nou curs: dilluns, 5 de setembre, per Infantil i Primària, i el 7 de setembre a la secundària, però 20.000 joves que van fer la preinscripció a FP a la primavera, encara avui no saben en quins cicles o centres seran assignats, ni ho sabran fins a final de mes. Incertesa i malestar del professorat.

Pels que creiem que l’educació és el futur, el present és massa fosc com per donar confiança i engrescar tant a l’alumnat com al professorat i les famílies.

L’escola arrossega dos anys de pandèmia en que la bretxa social no ha fet més que augmentar. Per molt que insistim en l’escola inclusiva, el desnivell és una tasca de comunitat educativa. No sols els i les alumnes necessiten reforç, les famílies també. Necessitem una implicació de la societat civil en l’educació. Valorar la tasca dels i les mestres i compartir l’educació.

En la imposició del calendari hi ha hagut molta improvisació, falta de diàleg i consens. Res de nou segons el talant del Conseller que estira la corda fins que es trenca. Unes direccions carregades de feina i responsabilitat van quadrant horaris escolars i activitats de lleure amb transport escolar, sobretot a muntanya. Davant de tanta incertesa en aquest curs que iniciem, potser fóra bo plantejar si caldria fer hàbil l’agost per l’administració educativa.

Comentaris