Opinió

Lluitem per eradicar la pobresa

Davant la problemàtica de l’augment en la factura de la llum, el govern de Pedro Sánchez va prendre mesures com la reducció de l’IVA de la factura o la supressió  del valor de la producció d’energia elèctrica (7%)

El 17 de febrer, és el Dia Europeu de la Lluita contra la Pobresa Energètica. Suposo que a molts ens vindrà al cap el tema de la pujada de la llum. No oblidem que, malgrat tot el soroll que s’ha fet per part de partits que volien treure d’allò un rèdit polític, no és un tema que només hagi passat al nostre país, sinó que ha sigut un problema que ha afectat a tota Europa. Davant la problemàtica de l’augment en la factura de la llum, el govern de Pedro Sánchez va prendre mesures com la reducció de l’IVA de la factura o la supressió  del valor de la producció d’energia elèctrica (7%), amb la finalitat de què en finalitzar 2021 els ciutadans haguessin pagat de llum una quantitat similar al que van pagar el 2018. També es va instaurar el Subministrament Mínim Vital (SMV), instrument de protecció social per les persones més vulnerables, que garantia unes condicions mínimes de confort pels consumidors acollits al bo social. Aquestes mesures van funcionar i van complir amb el seu objectiu.

Però el Govern de Sánchez no s’ha quedat només aquí, sinó que és ben conscient de la necessitat d’instaurar mesures addicionals per cobrir la situació dels més vulnerables. I precisament per això no ha deixat d’actuar en aquest sentit. Prova d’això és l’augment del Salari Mínim Interprofessional, fins arribar als 1.000€ o la revalorització de les pensions. No oblidem també l’Ingrés Mínim Vital, que ha permès que persones amb risc de pobresa o exclusió social tinguin una prestació que ajudi a millorar el seu dia a dia i a donar un impuls per sortir d’aquesta realitat. Precisament aquesta prestació ha beneficiat ja a més de 800.000 famílies, però encara queda molt recorregut per acabar de cobrir aquestes necessitats al total de població que ho necessita. I així ho continuarà treballant l’executiu, complint amb totes i cadascuna de les metes que s’ha fixat.

Sense anar més lluny, aquesta setmana al Senat es porta a aprovació la Llei de protecció de consumidors i usuaris davant situacions de vulnerabilitat social i econòmica, un exemple més de que aquest executiu avança i compleix.

Perquè aquest govern, el de Pedro Sánchez, té molt clar que ha de dedicar tots els esforços a millorar la vida de la ciutadania del nostre país, generar nous drets i  afavorir nous escenaris que aportin el benestar de totes i tots, sense deixar ningú enrere.

Comentaris