Opinió

2021 – Dietari (2)

Acabem un any intens, marcat per la Covid-19, com l’anterior. No obstant això, des de l’Ajuntament de Mollerussa hem seguit treballant per donar servei a la ciutadania, els sis mesos següents

Juliol: (dia 1)L’estació experimental de l’IRTA acull una missió científica internacional. (dia 5) Ens reunim amb el Ministerio per activar la subvenció de 200.000€ per l’INSEMI (Institut d’Emprenedoria i Innovació de Mollerussa). (del 8 al 10) Mollerussa esdevé seu per segon any consecutiu seu de la Mobile Week Catalonia 2021. (dia 15) Presentem amb el conseller d’Interior el projecte de la nova Comissaria de Mossos d’Esquadra  Pla d’Urgell – Garrigues amb un pressupost de 6’2M€ i una superfície construïda de 3.000m2.

Agost: (dia 5) Convoquem 2 línies de subvencions per un import total de 100.000 euros i que tenen per objectiu, d’una banda, subvencionar la pèrdua d’ingressos que van patir les empreses locals al 2020 derivades de la pandèmia (40.000€) i, per una altra, fomentar l’ocupació local, l’inici de noves activitats econòmiques i la millora i modernització de les actuals (60.000€).   Se n’hi ha presentat 27,  16 per reactivació i 11 per recuperació.

Setembre: (dia 6) Reobrim el Casal Municipal. (dia 7) Presentem la nova APP per la ciutadania Eagora Mollerussa. (dia 16) Adjudiquem les obres de la façana de L’Amistat amb un pressupost de 153.263€. ( dia 17) Xerrada Mollerussa Avui, enguany centrada en presentar l’Estratègia 2025. (dia 18) Acollim la Continental CUP d’Hoquei entre el Sporting Club de Portugal i el Lleida Llista Blava. (dies 18 i 19)  Celebrem la 26a Fira Expoclàssic . (dia 23) Celebrem l’acte en record a les víctimes de la Covid-19 i en reconeixement de les persones i els col·lectius que han lluitat en primera línia contra la pandèmia.  (dia 24) Signem conveni amb la UFEC per dotar les instal·lacions esportives municipals amb 4 càmeres d’intel·ligència artificial per promoure i fomentar l’esport de base i donar eines i recursos als clubs. (dia 25) Celebrem els 25è Aniversari del Monument a la Sardana. (dia 26) Concurs de Pintura Ràpida.

Octubre: (dia 1) Ràdio Ponent es reconeguda en els Premis de Comunicació  Local de Catalunya. (dia 8) Campionat d’Europa d’Autocròs, primer des de fa 20 anys a Espanya. (Dia 8 ) Nou mural urbà dedicat a la salut mental a la plaça d’Àngel Bonvehí. (dia 14) Inaugurem al cementiri un espai dedicat al dol perinatal. (dia 17)  Recuperem la Festa de l’Esport amb els reconeixement a esportistes, clubs i entitats. (dia 17) Rebem el Premi a la Governança per part de l’ACM per l’impuls de la nova APP Eagora Mollerussa. (dia 22) Segona trobada d’Aliances de la Plana amb els alcaldes/esses de les capitals de comarca de Lleida. (dia24) 33a Mitja Marató de Mollerussa. (dia 24) Tanquem Fira Autotardor amb bon balanç de ventes, que sumades a les de Sant Josep assoleixen un volum de negoci de 6.598.475€. (dia 28) Es presenta el Consell de Participació Infantil (CPI).

Novembre: (dia 5) 14a edició de la Mollerussa Lan Party. (dia 23) Acte institucional en ocasió del 20è aniversari del trasllat del seu Centre Especial de Treball d’ACUDAM a Vila-Sana. (dia 30) Històric partit de Copa del Rei entre CFJ Mollerussa i Getafe.

Desembre: (dia 3) VI Premis Ànima va reconèixer la periodista i activista kurda-catalana Amina Hussein. (dia 16) Inauguració exposició urbana de Vestits de Paper. (dia 18) 57è Concurs de Vestits de Paper. (dia 26) 38a Cursa de l’Indiot de Mollerussa i obrim Parc de Nadal.

Aquesta és la segona part d’aquest dietari amb què he volgut fer un repàs de l’activitat de la ciutat aquest 2021, marcat encara per la pandèmia. Els millors desitjos per aquest 2022 que encetem i en el qual des de l’Ajuntament seguirem treballant per fer millor el dia a dia de tota la ciutadania de Mollerussa.

Comentaris