17.10.2021 |

Igualtat encara a mig camí

Les dones no som dèbils, ni inferiors ni incapaces, però malauradament a la nostra societat encara s’hi arrelen situacions i estructures que ens dificulten el nostre ple desenvolupament

Igualtat encara a mig camí

Les dones no som dèbils, ni inferiors ni incapaces, però malauradament a la nostra societat encara s’hi arrelen situacions i estructures que ens dificulten el nostre ple desenvolupament com la segregació laboral que segueix marcant l’ocupació femenina o la llosa de la bretxa salarial que afecta a tots els sectors i ocupacions. La majoria de la societat continua pensant que el feminisme no té sentit, que les dones ja tenim tot el que necessitem, que la diferència salarial no és una evidència i que la mort de dones a mans dels seus companys o excompanys són assassinats puntuals. Per tot això, la igualtat no pot quedar-se a mig camí i ser una tendra declaració d’intencions sinó una realitat palpable.

Les dones hem d’afrontar amb decisió i fermesa els nou reptes socials, polítics i econòmics, hem de fer sentir la nostra veu, reivindicant i denunciant les discriminacions que ens afecten, seguir treballant per fer efectiva la igualtat de gènere i així aconseguir una societat més justa, equitativa, democràtica i lliure d’integrismes culturals o religiosos, de violència, de discriminació, mostrant el nostre rebuig al patriarcat a fi de poder construir un país millor amb la complicitat de tots, institucions, agents socials homes i dones.

La igualtat entre les dones i homes no és només una qüestió de justícia entre persones, sinó que ha de bastir ponts per construir un món millor. Volem decidir, caminar en total independència i viure en llibertat amb els nostres cossos, ments i ànimes.

Igualtat encara a mig camí
comentaris