Opinió

De la nova Cervera Republicana

Aquesta crisi afecta directament als petits comerços de la ciutat, per aquest motiu cal treballar conjuntament per potenciar i reactivar-los, enfortint així la producció local amb la venda i el consum proper dels seus productes

Actualment a Cervera estem vivint un moment molt complex; perquè patim una doble crisi: la crisi humanitària causada per la COVID-19, i a més una crisi política, al Govern de la Paeria. Per aquest motiu, ara ens toca a nosaltres caminar cap a la Cervera que desitgem.

Sabem que no tot tornarà a ser com abans, però com a joves tenim el repte de transformar el present i construir el futur de la nostra ciutat. És per això que apostem per un model de ciutat republicana, feminista, d'esquerres i independentista, on el benestar de la població sigui l'objectiu principal, on es garanteixin tots els seus drets tan individuals com socials i totes les seves llibertats, així és que veiem necessària una ciutat inclusiva on no hi hagi cabuda pel discurs de l’odi ni qualsevol tipus de violència.

Aquesta crisi afecta directament als petits comerços de la ciutat, per aquest motiu cal treballar conjuntament per potenciar i reactivar-los, enfortint així la producció local amb la venda i el consum proper dels seus productes.

Volem una ciutat on la població sigui clau un en la presa de decisions que afecten directament a la ciutat i als seus ciutadans, per tant reclamem una major participació ciutadana, una cosa per la qual portem lluitant tant temps però ara toquen fets i no paraules buides.

A Cervera tenim la gran sort de disposar d’una riquesa cultural immensa, gran part d’aquesta és gràcies a les entitats que treballen incansablement. Així doncs, volem que segueixin sent un pilar fonamental per a la cultura de Cervera, i se'ls i doni el valor que es mereixen, perquè la nostra ciutat sense les entitats i associacions no seria la que és!

Actualment a la ciutat hi ha una mancança d’habitatges, com a conseqüència els joves no es poden emancipar i marxen fora de Cervera en cerca de noves oportunitats. Per aquest motiu, exigim la necessitat de fomentar una borsa de lloguers d’habitatges per a joves, amb preus accessibles adaptats als nostres recursos econòmics. Al mateix temps, també exigim que es proporcionin noves vies d’educació, adequades a la zona que vivim, on principalment hi predomina el sector de l’agricultura i la ramaderia. Reclamant també, una educació digna per a tota la ciutadania.

Volem una ciutat respectuosa amb l’entorn i el medi ambient, fet que passa per la creació de més zones verdes. Cervera ha d’apostar per l’estratègia de residus zero i treballar per una gestió sostenible dels residus i dels recursos municipals.

Necessitem una millora en les infraestructures de comunicació i transport, exigim un transport públic digne i segur, un transport sense retards constants i amb una major freqüència de pas, que també faciliti les comunicacions amb els pobles dels voltants.

Així doncs, el nou Govern de la Paeria treballarem per a introduir aquests canvis i fer de Cervera una ciutat republicana.

Comentaris