Opinió

11 de setembre de 2021: Amnistia, Referèndum i Independència

Aquest 11 de setembre l’independentisme tornarà a demostrar, tant des de les grans manifestacions, com des dels actes celebrats a cada poble, barri o ciutat que és un moviment polític i social imparable i que aglutina gent molt diversa

Aquests darrers mesos hem viscut unes eleccions al Parlament de Catalunya en les quals -malgrat que es va imposar una data en plena onada pandèmica i es van judicialitzar algunes llistes electorals- la nostra cambra legislativa compta amb una majoria àmplia de diputats i diputades independentistes; hem viscut el retorn de l’exili de la nostra companya i exconsellera, Meritxell Serret; hem viscut la proclamació d’un president de la Generalitat republicà després de 80 anys, així com també hem viscut l’indult dels nostres companys i companyes empresonats i condemnats després d’un judici farsa contra l’exercici democràtic del poble de Catalunya.

Han estat moments carregats d’emoció, però no han estat cap d’ells els objectius pel quals des d’Esquerra Republicana de Catalunya fa 90 anys que estem lluitant. Encara queda molt camí per a fer. Cal que tots els demòcrates, els de soca-rel, enlairem un clam unànime exigint l’amnistia per a tots i totes les persones que han estat injustament represaliades, empresonades i el retorn sense condicions de totes les persones exiliades. Cal que aturem el la repressió judicial de totes les persones que van permetre la celebració del referèndum de l’1-O, que només respon als desitjos de venjança d’aquells que instal·lats en el Règim del 78, tenen por de perdre tots els seus privilegis injustament adquirits.

És per això que sabem que aquest 11 de setembre l’independentisme tornarà a demostrar, tant des de les grans manifestacions, com des dels actes celebrats a cada poble, barri o ciutat que és un moviment polític i social imparable i que aglutina gent molt diversa. Ni la pandèmia, ni la repressió, seran capaces d’aturar un moviment que defensa la República catalana i la Governança Republicana, que esdevé la millor manera d’ajudar la gent i estar al seu costat.

Però la Diada d’enguany també és una oportunitat per demostrar la força de l’independentisme de cara a la taula de negociació. Apel•lem a que torni a ser una demostració d’aquesta fortalesa que tenim i de canalitzar-la cap a la taula de negociació que és importantíssima per la resolució del conflicte polític, que no es pot ajornar més i que ha tenir el màxim rang dels governs, tal i com està pactat i en la que cal abordar sense excuses la necessitat de dur a terme un referèndum que permeti escoltar la voluntat del poble de Catalunya.

Ja s’ha fet el primer pas, i és reconèixer el conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol. I el 80% dels catalans i de les catalanes volem que s'arribi a una resolució democràtica i es deixi de tapar aquesta realitat amb pedaços. Ara és el moment de recomençar la negociació; una negociació que la comunitat internacional demana i espera. I, des d'Esquerra Republicana de Catalunya la volem liderar per assolir el nostre objectiu de dur a Catalunya a la seva independència.

Comentaris