Opinió

Per un país millor i més just: Independència

Aquest Onze de Setembre ens trobem als carrers per fer un país millor i més just. En definitiva, per la Independència de Catalunya

Als homes i a les dones d’Esquerra Republicana de Catalunya, aquest 11 de Setembre, ens trobareu on hem estat sempre: als carrers reivindicant la independència del nostre país. I ho farem com ho hem fet sempre, sense defallir mai, amb actitud dialogant, eixamplant sempre la base per sumar més persones des de la transversalitat i per escriure plegats un futur de llibertat per Catalunya.

El nostre és un projecte sòlid i que vam iniciar fa 91 anys, de la mà de grans homes com Lluís Companys, Francesc Macià o Víctor Torres i de grans dones com Natividad Yarza o Victorina Vila, defensant, lluitant i reivindicant els drets i les llibertats del poble català. És per això que, com cada any, amb motiu de la Diada Nacional sortirem als carrers per reclamar la independència del nostre país i la construcció d’una República catalana integradora, radicalment democràtica, pròspera i socialment justa.

Nosaltres hi serem i animem també a tota la ciutadania a mobilitzar-se en els diversos actes reivindicatius que es duran a terme a cada ciutat, cada barri i cada poble d’arreu del país, per participar activament d’una jornada que ha de tornar a ser un clam per la llibertat nacional. Perquè la mobilització de la societat és una eina fonamental per avançar cap a aquest horitzó d’esperança per millorar la vida de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya defugim les crispacions i totes les provocacions que sabem que només volen minvar-nos que s’adrecen contra els partits independentistes i contra la feina que, amb molt d’esforç, i sovint patint repressió, presó i exili, fan cada dia milers de persones compromeses amb la llibertat del país. Ho fem perquè sabem que el nostre objectiu només l’aconseguirem pel camí de sumar, d’integrar, de ser inclusius; en definitiva, de ser més, ser més forts i estar millor preparats.

Ens remetem a l’experiència dels darrers deu anys en la qual es constata que, precisament, l’independentisme –que nosaltres sempre hem portat al nostre full de ruta i que no hi hem renunciat- s’ha fet gran quan ens hem donat la mà des de la transversalitat i la diversitat. I nosaltres volem guanyar incloent en aquest projecte comú totes les sensibilitats de l’independentisme, del republicanisme i, en definitiva, d’aquells que lluitem per una Catalunya lliure.

Aquest Onze de Setembre ens trobem als carrers per fer un país millor i més just. En definitiva, per la Independència de Catalunya.

Comentaris