Opinió

1-O: L’urna, al centre

El Primer d’Octubre de 2017 vam desafiar l’estat espanyol i el vam guanyar. Va ser l’acte de sobirania nacional més important des de 1714 i, sis anys després, recordem i reivindiquem l’èxit de la seva organització, de la seva participació i del seu resultat, malgrat la violència i la guerra bruta de l’Estat per aturar-nos.

També és un dia per valorar l’estreta col·laboració que hi va haver entre institucions, partits polítics, societat civil organitzada i ciutadania. Tots i totes vam ser imprescindibles i aquesta va ser la clau de l’èxit d’un referèndum que va ocupar portades d’arreu del món.

Fem valdre aquell esperit, el de l’empoderament ciutadà, la complicitat entre carrer i institucions, la capacitat mobilitzadora, l’estratègia compartida i la ferma defensa de les urnes i la democràcia, i recuperem l’urna com a símbol del nostre moviment. Tornem a fer del referèndum la punta de llança de la majoria que sabem que existeix a la nostra societat per decidir el futur del nostre país.

Fem-ho en el moment decisiu en què ens trobem. Un moment en què l’independentisme català no només té l’oportunitat de forçar l’Estat a posar fi a la repressió a través de l’amnistia, sinó, també, a posar rumb a un nou referèndum, el resultat del qual sigui reconegut i implementat, com la ciutadania de Catalunya es mereix.

És el moment de superar definitivament la repressió i assentar les bases perquè la societat catalana pugui decidir, sense cap límit, si el seu país ha de ser independent o no. Cal, doncs, iniciar de forma immediata una segona fase de la negociació, centrada únicament i exclusivament en l’arrel del conflicte. I fer-ho sumant complicitats i i alineant estratègies dins del mateix moviment.

El Govern espanyol sap molt bé que l’amnistia no és el final de res, sinó el punt de partida per negociar en igualtat de condicions com i quan Catalunya exercirà el seu dret a l’autodeterminació. Que no posi més excuses i afronti amb valentia la veritable resolució del conflicte.

Ara toca un nou cicle. Ara toca referèndum. Posem l’urna al centre.

Visca l’1 d’Octubre i visca Catalunya lliure!

Comentaris