11.07.2020 |
Museu de Lleida
09:26
20/11/19

Per dignitat, Museu Morera ja!

Per dignitat, Museu Morera ja!
Les treballadores i els treballadors del Museu de Lleida volem mostrar el nostre suport més sincer als companys de professió del Museu d'Art Jaume Morera (futur Museu d'Art de Lleida) davant de la situació que viuen per la nova demora en la construcció de la seva seu definitiva.

Volem deixar clar que aquest cas ens preocupa perquè afecta directament les tasques quotidianes d'un museu lleidatà i també perquè repercuteix en la imatge de projecció pública de la ciutat.

En aquest sentit, volem recordar que els museus no només són uns edificis on s'hi conserven, estudien, restauren i exposen objectes sinó que també acompleixen una funció divulgativa del patrimoni. Aquesta funció contribueix a incentivar l'acció educativa, la cohesió social i la promoció econòmica del nostre territori, ja que també esdevé un recurs turístic per la ciutat.

Les vicissituds que ha patit el Museu d'Art Jaume Morera i la seva itinerància a través d'edificis marcats per la precarietat, gairebé des dels seus orígens centenaris, suposen un atemptat no solament envers la seva col·lecció artística sinó també envers la ciutadania, la qual té el dret de gaudir d'un patrimoni que li pertany en un edifici digne i adient.

Esther Balash Pijon
Carmen Berlabé Jové
Meritxell Cano Ció
Marga del Campo Andión
Josep Giralt Balagueró
Núria Gilart Barranquero
Gemma Greoles Valls
Mariona Huguet Prunera
Xavier Larroya Mateu
Isabel Mateus Boté
Marta Rodríguez Batanero
Miquel Sabaté Navarro
Per dignitat, Museu Morera ja!
comentaris