Opinió

Socialisme i Feminisme

"Vivim encara en un món androcèntric, que exerceix el seu poder sobre dones, les nenes, els col·lectius històricament castigats i les persones més vulnerables"

Avui, Dia Internacional Contra la violència envers les Dones continuem parlant de dones víctimes d’una violència estructural que ens oprimeix, ens discrimina, ens converteix en objectes i ens mata. Vivim encara en un món androcèntric, que exerceix el seu poder sobre dones, les nenes, els col·lectius històricament castigats i les persones més vulnerables. Tot, dominat per un patriarcat que organitza la nostra societat i que continua vexant, esclavitzant i assassinant dones.

Aquest any 2023 han sigut assassinades a Espanya 52 dones, 9 d’elles a Catalunya i 1 a Balaguer. Assassinats que deixen a 51 nens i nenes sense mare. Parlem de 31 dones assassinades a mans de les seva parella i 21 a mans de la seva ex parella o en fase de ruptura (1237 des de l’any 2003).

Els i les socialistes, ens enfrontem de cara a aquesta violència masclista que pretén imposar el seu poder mitjançant el control o la por, també disfressades  en forma de micromasclismes.

Aquesta societat és testimoni dia rere dia, de discursos que neguen les estadístiques, que alcen la veu en contra del feminisme i actuen com un patriarcat retrògrad i violent. Davant de totes aquestes formes i cares de violència, trobaran a dones i homes socialistes que continuaran lluitant amb força i que no renunciaran mai en el convenciment d’assolir una meta, la seva erradicació.

Els homes i dones socialistes, continuarem treballant amb fermesa des de totes les estructures e institucions  que ens permetin impulsar polítiques públiques amb visió feminista, com a eina essencial per aconseguir una igualtat real i efectiva entre dones i homes i que desterrin qualsevol tipus de discriminació entre sexes, aportant els recursos que calguin per fer front a la violència masclista i implementant polítiques que remoguin les estructures de la nostra societat i fent possible un món més just, un món on dones i homes aconsegueixin l’equitat, la igualtat d’oportunitats i faci a les dones lliures de violència masclista.

Comentaris