Opinió

Dones emprenedores = talent i futur

Aquest dia va ser instaurat per l’ONU l’any 2014, amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat sobre els obstacles i dificultats, en definitiva, sobre les desigualtats laborals de gènere que, malauradament, encara existeixen per aquelles dones que volen escometre nous projectes en qualsevol dels àmbits que desitgin

Avui 19 de novembre celebrem el dia de la dona emprenedora.

Aquest dia va ser instaurat per l’ONU l’any 2014, amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat sobre els obstacles i dificultats, en definitiva, sobre les desigualtats laborals de gènere que, malauradament, encara existeixen per aquelles dones que volen escometre nous projectes en qualsevol dels àmbits que desitgin.

Tots sabem, o hauríem de saber, que no cal ser una “súper woman” per a ser un referent de dona emprenedora. Més aviat es tracta de poder emprendre el seu propi projecte, lluitar per ell i a la vegada poder conciliar-ho amb la família i la vida social.

Si bé és cert que hem avançat força i el paper de les dones en el món empresarial ha fet un gran canvi,  cal encara posar més en relleu el talent de les dones emprenedores a la nostra economia, de manera que puguem continuar avançant en polítiques proactives que fomentin el lideratge femení.

A través dels Fons Next Generation, el Govern d’Espanya ha posat en marxa l’ajut Emprenedores Digitals, dotat amb 51 milions d’euros, amb l’objectiu de reduir la bretxa de gènere mitjançant el finançament amb préstecs participatius de projectes d’emprenedoria digital liderats per dones.

Per a totes les dones que heu decidit tirar endavant el vostre propi projecte, el major dels reconeixements, doncs heu saltat barreres i dificultats i heu fet realitat els vostres somnis. Feliç Dia Internacional de la Dona Emprenedora! I recordem, emprendre no és qüestió de gènere sinó de talent.

Comentaris