Opinió

Visca l’1 de Maig!

Avui, de nou, omplim orgullosos i orgulloses els carrers per celebrar aquesta jornada reivindicativa del moviment obrer arreu del món i celebrar els drets que hem aconseguit

De nou i, per fi, arriba un nou Primer de Maig, enguany amb la normalitat que tant desitjàvem totes i tots, sense restriccions i amb ganes de recuperar aquesta jornada festiva de les treballadores i treballadors. Avui, de nou, omplim orgullosos i orgulloses els carrers per celebrar aquesta jornada reivindicativa del moviment obrer arreu del món i celebrar els drets que hem aconseguit.

Perquè gràcies a les eines per a la protecció del treball durant  la gestió de la pandèmia, com els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) s’han protegit milers de llocs de feina, només a la província de Lleida se n’han afavorit més de 34.000 treballadores i treballadors.

A més, la creació  d'una línia d'avals de l'Estat, a través de l’ICO per a empreses i autònoms, ha permès cobrir les necessitats de finançament, ja que per la situació d'alarma d'aquests llargs mesos, molts i moltes hem estat treballant a mig gas i amb moltes restriccions. De fet, hem fet del teletreball la nostra rutina.

Un altre gran avenç ha estat la reforma laboral aprovada pel Congrés aquest febrer passat. Una reforma que garanteix l'estabilitat en l'ocupació i la transformació del treball, posant fi a tres grans problemes: La temporalitat dels contractes, la precarietat i l'elevat atur.

En definitiva, avui celebrem l'ampliació del drets dels treballadors, incentivant el treball estable i establint les bases per una recuperació econòmica i social que no deixa ningú enrere. Visca l’1 de Maig!

Comentaris