Opinió

“Seguim i seguirem”

Gabriel Ramon, Marc Estruch, Minerva Porté, Josep Espasa, Amanda Pujol, Raimon Segura, Pol López, Roger Blàzquez i Ramon Gras, alguns dels referents de molts nosaltres, que militants com ells, van decidir optar per rebel·lar-se d’un estat i d’un sistema que ens priva de llibertat

La setmana passada, les Joventuts d’Esquerra Republicana celebraven 90 anys d’història al servei del jovent de classe treballadora dels Països Catalans. Quasi bé un segle d’història forjada per centenars de lluitadors que, amb la seua pell i també amb la seua vida, ho han donat tot per l’emancipació social i nacional. Els germans Badia, Martí Marcó, i tants altres han estat a l’avantguarda del jovent que reivindicava la llibertat de la nació completa. 90 anys que han contribuït a la construcció del moviment juvenil, a l’articulació de l’independentisme arreu del país i que ha fet que actualment sigui hegemònic. I sempre, superant les contradiccions i duent la causa republicana a tots els espais possibles en tots els moments històrics.

La ciutat de Lleida i la comarca del Segrià també han esdevingut claus per l’organització juvenil amb més històrica i més gran del país. Gabriel Ramon, Marc Estruch, Minerva Porté, Josep Espasa, Amanda Pujol, Raimon Segura, Pol López, Roger Blàzquez i Ramon Gras són només alguns dels referents de molts nosaltres, que militants com ells, van decidir optar per rebel·lar-se d’un estat i d’un sistema que ens priva de llibertat i ens ofega de vida. A la comarca i a la ciutat, amb 90 anys a les esquenes, som l’organització hegemònica del moviment juvenil i seguim amb els nostres ideals intactes com sempre. I és que les JERC, com tota eina, sempre serà útil fins que arribi als seus objectius. Avui, com  fa 90 anys, segueix afilada i sempre a punt fins la victòria final. Amb els objectius intactes: la independència i el socialisme. Per tots els que ens han precedit, i seguint el fil roig del combat, seguim i seguirem!

Comentaris