Opinió

Benvingut Túnel de Tres Ponts!

Aquest dimecres, 24 de novembre de 2021, després de molts anys de reivindicacions i obres, per fi es posarà en funcionament el nou túnel de Tres Ponts, entre Organyà i Ribera d’Urgellet, de la carretera C-14

Aquest dimecres, 24 de novembre de 2021, després de molts anys de reivindicacions i obres, per fi es posarà en funcionament el nou túnel de Tres Ponts, entre Organyà i Ribera d’Urgellet, de la carretera C-14.

Han estat anys, massa, de nombrosos accidents en aquest tram i de demandes del territori. Ara, finament posarem solució a un tram viari extremadament perillós i poc accessible per les comarques de muntanya i, especialment, per l’Alt Urgell.

Vull tenir un record per les víctimes d’aquesta carretera, les seves famílies i coneguts, i traslladar el més sincer agraïment a totes les persones que han fet possible el nou túnel.

És necessari agrair a totes les persones que han fet possible aquesta obra a casa nostra: Des de la Plataforma del Túnel de Tres Ponts, als alcaldes i alcaldesses, diputats i diputades, consellers i conselleres, autoritats andorranes, entitats, associacions i ciutadans i ciutadanes que han contribuït a que aquest projecte tirés endavant.

He de fer una especial menció a la gran feina de la Plataforma del Túnel de Tres Ponts pel rigor i la constància durant aquests anys. El mèrit, sobretot, és d’aquesta associació i la pressió que han fet. Així mateix, és també de justícia agrair la contribució dels diputat Albert Batalla i dels Consellers Calvet i Rull. Amb tots tres hem tingut debat molt intensos per aquesta infraestructura.

Personalment, per mi té una rellevància especial, doncs va centrar la primera intervenció que vaig presentar al Parlament de Catalunya al 2014. Malauradament, però, la proposta va ser llavors rebutjada. Tot i això, la vam presentar fins a quatre vegades més, fins que va ser aprovada amb algunes modificacions per part del Govern. Un exemple clar de que cal lluitar i insistir tant com calgui per les millores que necessita el nostre Pirineu.

Aquest dimecres és un gran dia per tots els pirinencs i pirinenques! Assolim una fita llargament reivindicada i esperada! Malgrat alguns i algunes no estem convidats a la seva inauguració, aquesta és la carretera de tot el Pirineu i el Túnel de Tres Ponts és de tots i totes, sense excepcions. Ja era hora! Benvingut sigui el nou Túnel!

Comentaris