Opinió

Rafa Nadal, un exemple i un mirall en tots els àmbits de la vida

Nadal no és, segurament, el tennista més talentós de la història, però ningú com ell per ser un mirall de tot allò que ens pot ajudar a ser millors siguin quines siguin les nostres capacitats i sigui quin sigui el nostre àmbit d’actuació en el Grand Slam de la vida

Molt s’ha parlat i s’ha escrit, en els darrers dies, sobre el títol aconseguit per Rafa Nadal a l’Open d’Austràlia.

Tothom ha assenyalat el fet que aquest 21è títol de Grand Slam el situa com el tennista més gran de la història, i s’ha lloat que el camí cap a aquesta victòria fos una remuntada èpica a l’abast de molt pocs.

No cal dir que, des del Tennis Urgell, ens afegim a aquests i altres elogis, com també ens sumem a les felicitacions que el tennista manacorí ha rebut des de tot arreu.

De totes aquestes felicitacions, però, ens quedem amb la que li va fer arribar Roger Federer: “Al meu amic i gran rival: felicitacions, de tot cor, per ser el primer home en guanyar 21 títols de Grand Slam. Fa uns mesos fèiem broma perquè tots dos anàvem en crosses. Mai subestimeu un gran campió. La teva increïble ètica de treball, la teva dedicació i el teu esperit de lluita són una inspiració per a mi i per a molts altres arreu del món. Estic orgullós de compartir amb tu aquesta era i em sento honorat d'haver jugat un paper per esperonar-te a aconseguir més, com tu has fet amb mi durant els darrers 18 anys. Estic segur que tens més fites pel davant, però ara gaudeix d'aquest èxit”.

Unes paraules plenes de respecte i d’admiració en boca d’un dels jugadors que més ha ‘patit’ el poder de Rafa Nadal. Unes paraules que engrandeixen la figura del destinatari, però també la de qui les pronuncia, com també engrandeixen aquest esport que tant i tant estimem.

I unes paraules que, pel damunt de tot, posen al descobert els valors de Nadal i que, des del Tennis Urgell, com a club formador de tennistes però sobretot de persones, volem fer nostres per inculcar-les a tothom que forma part del nostre projecte social i esportiu.

Perquè Nadal és un exemple quan guanya, i ho és també quan perd. Però molt més enllà d’això, és un exemple inspirador de –com diu Federer– treball, dedicació i esperit de lluita. Nadal és el paradigma de la fortalesa física, però sobretot de la fortalesa mental. Només així s’entén que, en només uns mesos, hagi passat d’anar en crosses a aixecar un altre trofeu, i que ho hagi fet, com sempre al llarg de la seva trajectòria, sense estridències ni estirabots.

Nadal no és, segurament, el tennista més talentós de la història, però ningú com ell per ser un mirall de tot allò que ens pot ajudar a ser millors siguin quines siguin les nostres capacitats i sigui quin sigui el nostre àmbit d’actuació en el Grand Slam de la vida.

Comentaris