Opinió

Fem pinya

Fa uns anys, tampoc tants, que la paraula independència podríem dir que estava al diccionari, mig adormida, ara té una bellugadissa que no para, la meva padrina diria que crida fins i tot de sota les pedres. Ens voldrien fe creure que això és un soufflé que s’han muntat quatre eixelebrats i que de la mateixa manera que ha pujat, baixarà. Punyetes! Quina bona llavor van sembrar en aquella retallada de l’Estatut Català el 2006! El clic que ens va anar despertant. També hi hem d’afegir el centralisme de Madrid que ens ha incentivat a fer-nos independents.

Les coses van madurant i pel seu propi pes cauen. Volen girar la truita i així els milers que per la Diada (dos o tres) es van manifestar a Tarragona contra la independència, els volen posar al mateix raser que els manifestants de la V de Barcelona. (quins nassos) Un altre exemple: El cineasta Pedro Almodóvar, l'escriptor Mario Vargas Llosa i una llista d’uns 50 intel·lectuals han fet públic un manifest contra la independència de Catalunya d'Espanya.

Automàticament reveren resposta d'un gran nombre d’intel·lectuals favorables a la consulta Jaume Cabré i Quim Monzó, dos dels grans escriptors catalans del moment i de reconegut impacto internacional, són alguns dels més de 350 destacats autors signants del manifest: Diem sí a la consulta, Direm sí a la independència.

La majoria de catalans haurem d’anar al metge perquè estem contaminats per radiacions de TV3 i un altre ven nombrós de cap al psiquiatre, perquè segons veus d'alguns profetes de patufet, som una colla d'ingènues que ens hem deixat rentar el cervell. Ja que la tele pública ens manipula i emet sobretot continguts sobre la independència.

Poder votar el 9 de Novembre és el que ens hem proposat i ho hem d'aconseguir. Analistes qualificats ja ens diuen: El més important no són les garanties tècniques, sinó la magnitud de la gent que anirà a les urnes i dirà “sí - sí”. Que els serveixi d'exemple i es meravellin del tant per cent d'Ajuntaments que fan costat a la Consulta i que es meravellin també perquè per damunt de tot, aquest País respecta la llibertat d'expressió dels Catalans. La maduresa que es demana per fer avançar el país serà el mandat clar a la ciutadania perquè anem a les urnes. La resposta dels milers de voluntaris ja emmarca el tarannà del nostre poble. El dia que escric aquestes ratlles, la xifra va creixent. Ara ja n’hi han més de 37.000 voluntaris registrats.

El 9-N es podrà votar en 938 del total de 947 municipis catalans.
Tanta impugnació ens té mig marejats, però les ganes d’anar a votar no minven, així que aquest sa sentiment voldríem que ens el respectessin...i diuen que estem en una democràcia!

Comentaris