Opinió

Interrogants

Les preguntes dels néts, no paren mai de sorprendre'm. Aquest és un fet que tots els padrins podem constatar. Aquells per què? I per què? I per què? Tan insistent, persistent i repetitiu dels seus primers anys, ja els hem superat.

Les preguntes dels néts, no paren mai de sorprendre'm. Aquest és un fet que tots els padrins podem constatar. Aquells per què? I per què? I per què? Tan insistent, persistent i repetitiu dels seus primers anys, ja els hem superat. Ara ja estem en una fase més interessant, jo diria més instructiva... d’una curiositat sorprenent. També hi ha aquelles preguntes delicades, i fins i tot aquelles que et posen en un moment empipador, que no saps per on començar. Però els padrins sempre tenim l’avantatge de poder delegar als pares totes les preguntes que ens incomoden.

Va!, comencem que les preguntes són nombroses i l’espai marca uns límits que s’han de respectar. 

- Escolta padrina, tu saps quin és l’animal més gran del planeta?

- A mi em sembla que pot ser un dinosaure o un elefant Africà d’aquells tan voluminosos. - Ja veig que no la saps padrina, així que m’explicaré: Amb 30 metres de llarg i més de 200 tones és la balena blava l’animal més gran. Més que cap dinosaure. El seu cor, té la mida d’un cotxe i alguns dels seus vasos sanguinis són tan amples que per ells hi podria nedar una persona. A pesar de la seva grandària sabem molt poques coses de la balena blava. Les seves rutes migratòries són un misteri i no sabem tampoc on crien. Tot plegat ens recorda el molt que ens queda per saber de l’oceà i de les criatures que hi viuen.

- Anem per la segona. Ara padrina et faré una pregunta amb trampa.

- Si no em fas preguntes més fàcils, no hi tinc res a fer.

- Saps que hi ha un elefant molt espavilat, que sap fer el pi?

- Aquesta sí que és bona, ja m’agradaria veure-ho!

- Fàcil padrina, anem al Times Square de Nova York que allí hi està exposat, tot desafiant la llei de la gravetat. Sobre la trompa s’hi aguanta molt bé. Una escultura de bronze de 7 metres d’alçada de Miquel Barceló. I ara una pregunta sense trampa: Sabies padrina que l’elefant és el mamífer amb el període més llarg de gestació.

- Jo creia que era la burra. -Doncs no! És l’elefant el qui pot arribar a 22 mesos. En néixer la cria té el pes d’uns 100 quilos. I encara que al cap de sis mesos ja menja aliments sòlids, popen durant tres o quatre anys.

- Anem per la tercera. Saps quin és l’estadi de futbol més gran del món?

- Com vols que ho sàpiga... Ah !, i d’anar-hi, res de res.

- Tranquil·la padrina, ho mirarem per Internet! Es tracta de l’estadi Rungnado May Day a la ciutat de Pyongyang, Corea del Nord. Aquest estadi té una capacitat de 150,000 espectadors i és d’usos múltiples, amb pista d’atletisme i camp de futbol.

-Em sembla noi, que per avui ja n’hi ha prou. Així que para el carro. Un altre dia ja continuarem. - Padrina això del “carro” què és.

- Res fill, res. Ara només esteu al lloro d'Internet i de tot el que vola.

- Ja que a Nova York, de moment, crec que no hi anirem, tornarem a consultar Google per a contemplar l’elefant intrèpid i malabarista de l’artista Barceló.

Comentaris