Opinión

A tota pastilla

Sempre presumeixo que els nostres néts són el meu motor. Certament, ells, talment com sis cavalls em donen energia, per tant, l’olor de benzina cremada que tant hem respirat aquests dies a Castellnou m’empeny a fer aquest “circuit” d’avui en reconeixement a la dissetena cursa Dirt Track, que tanca la “Copa Dirt-Track Ridi Michelin”. 

Sempre presumeixo que els nostres néts són el meu motor. Certament, ells, talment com sis cavalls em donen energia, per tant, l’olor de benzina cremada que tant hem respirat aquests dies a Castellnou m’empeny a fer aquest “circuit” d’avui en reconeixement a la dissetena cursa Dirt Track, que tanca la “Copa Dirt-Track Ridi Michelin”. Però, principalment, pels seus organitzadors que amb il·lusió i ganes renovades hi han posat el coll. També hem de reconèixer que bona part de l’èxit de tot plegat es deu als germans Màrquez de Cervera, de fama mundial i que de petits ja trepitjaren aquest circuit.

L’especialitat del Dirt-Track, aquest esport de gran cilindrada, una fórmula de motociclisme que tant atreu i barreja una sèrie ingredients basats en l’espectacle, aquest esport de gran volada i risc, hem de constatar que durant 16 anys, des del 1991 al 2005, podríem dir que va ser l’esport rei a Castellnou. Arribant a ser campió de Catalunya l’any 1994 , l’imparable Lluís Massana. Pels nostres néts em sento obligada a recordar l’assignatura de pedagogia. Algun aficionat a l’esport o altri, amb millor ploma que la meva, ja en farà el comentari més escaient i encertat. (Penseu que l’esport a mi sempre m’ha anat ample).

Les observacions que m’ha fet el petit dels nostres nois, el Blai (10 anys) les vull subratllar. És que només ressaltaria el soroll eixordador i el risc d’aquest esport i ell m’alliçona. La vida s’ha d'agafar amb més empenta o si no, no arribes enlloc. I els carques com jo, som antagònics als adjectius que podem dedicar a aquest esport.

-Padrina, el que més m’agrada del Dirt-Track són aquelles derrapades als revolts de la pista. Impressionant!!!

-Però, Blai, aquell perill no seria millor evitar-lo?

-Pensa padrina que porten moltes proteccions.

-I de la velocitat, què me’n dius?

-Allò és la cosa que el fa més emocionant, amb el contrast de les frenades de les corbes.

- Ja veig que com a públic tan proper us fa sentir dins de l’olla.

-Padrina, quina olla?...dintre una olla, no!!!, però sí dintre del circuit i fins i tot pilotant una moto. És sensacional!!!

Bé, ja seguirem un altre dia amb el nét parlant d’aquells pilots intrèpids i valents. Ara em cal repetir l’enhorabona als organitzadors per tanta feina ben feta, en iniciar aquesta nova era amb ganes renovades, els veig contents com nens amb sabates noves. Felicitats!

comentaris