Opinió

Lleure a un metre i mig

Seguirem treballant, doncs, per possibilitar-los-hi els recursos suficients perquè adoptin actituds activistes i resolutòries a primera línia sobre les problemàtiques municipals, deixant de banda els estigmes que moltes vegades adopten abans d’entrar en aquesta etapa

Aquest estiu, malgrat la situació anòmala en què ens hem vist envoltades totes les persones, l’Ajuntament de Mollerussa ha posat a disposició diferents activitats de lleure que han permès a les joves experimentar noves vivències tot i que a un metre i mig de distància i amb mascareta. La coordinació de la Regidoria de Joventut amb l’entitat targarina Quàlia ha estat clau per projectar tant el Casal d’Estiu com els Camps de treball, estrenant enguany el primer camp local al carrer Vilaclosa, un dels més antics i més malmesos de la ciutat.

Un equip de joves han estat durant dues setmanes treballant pel sanejament de les façanes i la millora estètica del carrer, així com també han conegut els antecedents històrics de la nostra localitat gràcies a l’arxiver municipal. Una tasca que permet, més enllà de l’arrelament i el sentiment de pertinença, generar una funció educativa de cura, manteniment i estima per a la nostra ciutat des d’aquesta perspectiva juvenil.

El treball comunitari també ha format part del projecte atès que el veïnat s’hi ha vist evocat fent-s’hi partícip i facilitant tot el procediment a les involucrades. Aquesta intervenció ha estat un èxit i aprofitant el bon sabor de boca, ens hem animat a generar una segona fase del projecte de cara a l’estiu 2021 la qual inclourà novament tota la comunitat de veïns, diferents disciplines artístiques i el nostre passat històric, així com també la col·laboració de les joves que han participat en aquesta primera fase. El que es pretén és que aquest carrer pugui tornar a ser un lloc de pas en què la ciutadania s’hi senti bé i, a la vegada, pugui connectar amb els seus orígens.

Tenint en compte que és una certesa que la joventut s’implica en millora de la ciutat, volem aprofitar aquestes inquietuds i reflectir-les en altres indrets. Seguirem treballant, doncs, per possibilitar-los-hi els recursos suficients perquè adoptin actituds activistes i resolutòries a primera línia sobre les problemàtiques municipals, deixant de banda els estigmes que moltes vegades adopten abans d’entrar en aquesta etapa. Volem trencar mites, demostrar a la ciutadania que és necessari posar el punt de mira en les potencialitats joves i que és a través d’aquesta confiança que poden desenvolupar-se. Estimant la seva labor, molt fort, a metre i mig de distància.

Comentaris