Opinió

Ara fa mig any, amb reconeixement

  Els nens que van néixer els anys d’abundància dèiem que ho feien amb un pa sota el braç. Situats al boom de la tecnologia dèiem que naixien amb un ordinador sota el braç o “els nadius digitals”.

Els nens que van néixer els anys d’abundància dèiem que ho feien amb un pa sota el braç. Situats al boom de la tecnologia dèiem que naixien amb un ordinador sota el braç o “els nadius digitals”. Darrerament, d’ençà d’aquests temps convulsos de la crisis, i amb la llarga trajectòria que porta, (pronostiquen que no s’hi albira la cua) m’ha fet pensar que haurem de buscar una altra denominació per als nounats. Entre altres, potser hi cabria aquesta: “els que neixen amb un cinturó estret sota el braç”

Els que portem bon tram de la vida recorregut, no sé si entrellucarem el final d’aquests anys d’escassetat... però de moment, penso gaudir del meu petit camp informàtic perquè mai ni en somnis, hauria imaginat que a la jubilació trobaria un passatemps tan enriquidor. Ja veurem que passa, ja que si em retallen la pensió potser em vindran altres maldecaps.

Deixem el preàmbul i anem al quid de la qüestió. Ara ja podem dir que la sembra d’uns valents i innovadors professionals, per a la seva aposta el passat 17 de maig dóna bon fruit. Vull manifestar el meu agraïment a aquest món digital. Deduïu, encertadament, que es tracta del nostre diari de proximitat.

 I encara que en el Facebook o el Twitter vaig peix, quan obro el de Territoris.cat i veig que a qualsevol hora del dia (perquè totes són bones) hi trobo la radiografia sempre actualitzada de la comarca, m’encanta. Notícia sempre fresca i interessat que m’atreu.

Fins i tot al meu home que no li agrada posar-se davant l’ordinador, quan es tracta del nostre diari ja són figues d’un altre paner. Diu que s’ho passa de conya, per exemple: mirant el vídeo comiat d’Autoservei Casa Sió de Miralcamp, (es veu que li va portar records d’infantesa), o un vídeo de la diputada Mònica Oltra, en la seva intervenció a les Corts Valencianes  (la crisis: una estafa).

Em captiva  el seu enllaç tan ben trobat Plandora, ( Pla, pandora) sí, el logotip o sigui l’adreça del seu correu electrònic. I ara venen els símils. En podríem seleccionar d’altres, però motivada pel llibre que estic llegint ara, he triat aquest: Prometeu mite de la tragèdia grega s’enfronta a Zeus, (pare dels déus) perquè ha cedit el foc als homes. Com el foc signe de coneixement i transformació, podem dir que el foc revolucionari del món digital, ho abraça tot.

Els promotors del diari també s’han encarat a dificultats, però amb decisió, delit, força i joventut saben anar endavant. Prometeu és l’arquetip de la conveniència de fer sempre camí. L’etimologia de Prometeu: aquell que preveu, que s’anticipa, que reflexiona abans d’actuar. El mite Prometeu serveix per defensar el punt de vista vinculat amb la mentalitat camperola. No em negareu que el nostre diari de proximitat hi encaixa en aquesta comparació.

I encara una altra, pan dora vol dir, literalment en grec: ”regal de tots els déus. Regal del déu Zeus a Prometeu. M’estendria massa si ens posem dins la caixa de Pandora, així que jo em quedo amb el regal Territoris. Cat, orgull de tots els urgellencs. Gràcies per aquesta finestra obert al món. 

Comentaris