Opinió

De porc i de senyor...

  Se’n ve de mena”, aquesta és la frase que sento reiteradament quan el meu home compara els professionals del Barça, amb alguns d’altres equips... I afegeix: Ell, el noi de Santpedor, sí que és tot un senyor. Certament a tots ens ha encisat, a grans i petits i fins i tot els que no estem al futbol aficionats.

Se’n ve de mena”, aquesta és la frase que sento reiteradament quan el meu home compara els professionals del Barça, amb alguns d’altres equips... I afegeix: Ell, el noi de Santpedor, sí que és tot un senyor.

Certament a tots ens ha encisat, a grans i petits i fins i tot els que no estem al futbol aficionats. Potser la frase esmentada és un xic grollera però que hi farem sí els refranys catalans són així de picardiosos. Tant... que no cal ésser gaire espavilat per a esbrinar la lletra menuda que amaguen. Al meu home, quan veu algunes jugades (aquelles sí que són grolleres) a segons quins  equips, li bull la sang. Jo no paro de repetir-li: posat tranquil, que això no t’és bo pel cor.

A un aficionat del Madrid li preguntaven que li semblava que Guardiola deixés el Barça. I així contestava: Encara que sigui un bon entrenador, prefereixo que no es quedi. Això afavorirà a l’equip del Madrid. Com al refrany anterior tampoc li cal cap comentari.

guardiola

Deixem les trifulgues i posem-hi un acudit. Sabíeu en que s’assembla el penal del Sergi Ramos amb un passe de Xavi? -que els dos tenen com a punt de destinació, Cuenca. La pilota de Sergi Ramos s’ha fet famosa. Apareix en els llocs més insòlits del Planeta. La gresca ha arribat fins i tot a algun astronauta...

Em sumo a tots els millors elogis que els medis de comunicació li dediquen al nostre Pep. Un xicot com cal, tan personalment com professionalment. Un entrenador com pocs, un bon llegat per a la història del Barça i un orgull per a Catalunya. Aquells qui l’envegen, mai podran anular el seu prestigi, el seu joc net i la seva bonhomia. En aquest món tan competitiu de l’esport, no s’ha lliurat de tota mena d’acusacions, de declaracions malintencionades o grolleres, però ell n’ha sabut reeixir, i deixar al lloc que es mereixen els seus detractors. L’exemple de la seva honradesa, la capacitat de treball i el bon tracte amb tots els quals estan al seu entorn ha quedat ben palès. En el camp ha destacat per l’alta pressió al rival, la possessió de la pilota, el joc d’atac, la solidaritat defensiva, i l’aposta pels jugadors del planter. Una altra característica de Guardiola és la rotació de la plantilla. Ampliant al màxim la participació de tots els jugadors per a dosificar l’equip i evitar lesions. Ell tanca l’època a més èxit de la història del club. Ell és l’únic entrenador de futbol de la història que ha aconseguit sis títols oficials en un mateix any. Va ésser nomenat el millor entrenador de l’any 2009 i 2011 perla IFFHS. GràciesPep per ser com ets. Només em resta desitjar els millors auguris per a Tito Vilanova.

“Val més una imatge que...” així que ens quedarem amb aquesta foto i amb la frase que va repetir el Pep en el seu adéu en el Camp Nou: No em perdreu !

Comentaris