Opinió

Desapareix el cornut

  Crec que la figura social del cornut camina cap a l'extinció. No és que les dones d'avui siguin fidels al seu marit més que les d'abans, ni moltíssim menys. El que passa, és que ara la infidelitat conjugal se li dóna menys importància.

Crec que la figura social del cornut camina cap a l'extinció. No és que les dones d'avui siguin fidels al seu marit més que les d'abans, ni moltíssim menys. El que passa, és que ara la infidelitat conjugal se li dóna menys importància. Les anomenades revistes del cor- que es diuen del cor- , però que generalment apunten més a baix,- estan plenes cada setmana d'històries de Fulanita que s'ha separat del seu marit i aquesta unida sentimentalmente amb Fulanito , - el que és un eufemisme- per dir que arruguen llençols en companyia. El Dijous Sant de 1637 Miguel Pérez de les Navas, escrivà real, dia en què la seva dona havia confessat i combregat, li va donar garrot a la seva casa, fent ofici de botxí, i després demanant-li perdó per tenir sospites que era adúltera. Però més o menys per la mateixa època, un marit enganyat que va trobar a la seva dona en el llit amb un altre, els va lliurar a la justícia i aquesta els hi va retornar perquè, segons l' establert per les lleis, fes amb ells el que volgués. Es va aixecar un cadafal i fent cas omís dels assistents a l'execució demanant clemència, els va degollar als dos, va xopar després el barret amb la sang i ho va llançar a la multitud dient: Banyes fora!!. La gent es compadeix d'un home quan se li ha llevat els seus diners, i se'n riuen d'ell quan se li ha llevat la seva dona. No em negaran que això no és molt halagüeño per al sexe femení, quan un cau i la gent riu és que la caiguda no té la menor importància. O com diu un cornut: Prefereixo ser accionista d'una bona empresa, que solament propietari d'una dolenta. Imagino un cornut dient:

S'han fixat que cornut no té femení?


L'adulteri de la dona era infamant, el de l'home, tolerat i de vegades lloat. Quan es formen manifestacions de fèmines amb el lema de jo també soc adúltera, perquè diantres hem de donar importància al que abans se'n deia , marit enganyat?

Això és masclisme pur!

Comentaris