Opinió

El capitalisme potser, i solament potser, sigui la resposta.

  Potser, i solament potser, el rendiment i l'eficiència com a principal i bàsic criteri per valorar qualsevol àrea de la nostra vida ens condueixi a la perfecció. Potser, la perfecció sigui possible. Així doncs, neguem tota debilitat, neguem tot error i tota equivocació. Potser, i solament potser, pretendre un creixement infinit en un món de recursos finits no sigui, al cap i a la fi, el deliri d'un pobre boig.

Potser, i solament potser, el rendiment i l'eficiència com a principal i bàsic criteri per valorar qualsevol àrea de la nostra vida ens condueixi a la perfecció. Potser, la perfecció sigui possible. Així doncs, neguem tota debilitat, neguem tot error i tota equivocació.

Potser, i solament potser, pretendre un creixement infinit en un món de recursos finits no sigui, al cap i a la fi, el deliri d'un pobre boig. Així doncs, consumim sense mesura ni control, arrasem amb quant es presenti davant nosaltres, doncs mai hi haurà fi.

Potser, i solament potser, considerar a les persones com un tipus de capital més, no ens condueixi a la deshumanització. Així doncs, rebaixem la nostra dignitat al nivell de qualsevol objecte, o elevem qualsevol tros de mineral al nivell d'un humà.

Potser, i solament potser, el competitivisme en tots i cadascun dels àmbits de la nostra vida, sigui el veritable motor del progrés i no el motiu de la nostra desunió. Així doncs, matem al nostre propi germà si amb això aconseguim la nostra fi.

Potser, i solament potser, l'absoluta llibertat de lucre, estesa aquesta sobre qualsevol element del nostre món, no ens condueixi a la devaluació de les coses que tenen valor. Així doncs, posem un preu al nostre cos, a l'amor, a l'amistat, al sexe i a les nostres emocions.

Potser, i solament potser, la mercantilització dels més elementals pilars de la nostra societat, com la salut i l'educació, no ens condueixin a la seva trivialització. Així doncs, venguem el nostre ronyó i la nostra formació al millor postor.

Encara que potser, i solament potser, estiguem eficientment esgotant els recursos del nostre planeta en una inhumana competició per adquirir, dia després de dia i sempre al millor preu, la ultima promesa d'una telebotiga de matinada.

Comentaris