Opinió

El dia després

  He de confessar que no m'esperava aquest resultat a nivell general del país, però també crec sincerament que feia falta una radiografia real de la temperatura del país en un moment històric. Puc parlar de certa decepció pels resultats però no seria just que amb la gran participació a les urnes només valoressim de manera parcial i partidista la gran mobilització de la gent.

He de confessar que no m'esperava aquest resultat a nivell general del país, però també crec sincerament que feia falta una radiografia real de la temperatura del país en un moment històric. Puc parlar de certa decepció pels resultats però no seria just que amb la gran participació a les urnes només valoressim de manera parcial i partidista la gran mobilització de la gent. Els resultats d'ahir expressen la complexitat i diversitat del país, expressen la multicausalitat del vots, la independència, les retallades, les pors, ... Però també expressen que en un moment complicat de crisi econòmica i de malestar general els ciutadans i ciutadanes de Catalunya utilitzen massivament el dret a vot per dir i expressar la seva voluntat. Res a dir, respecte absolut a l'exercici lliure de tots i cadascun de nosaltres.
Personalment crec que la lectura és clara, el país vol ser governat i liderat pel President Mas però no vol que aquest ho faci sol, bé doncs l'escenari que és dibuixa demanarà de tots plegats eines d'entesa per tirar el país endavant i també per posar bases sòlides pq el procés no s'aturi i quedi debilitat. Si volem podem sumar majories. Un cop fixat el rumb, el referèndum, cal trobar com gestionar el dia a dia, com fer front a les envestides de l'Estat, un Estat que curiosament es sent guanyador encara no sé ben bé de què?!. Jo demà aniré a Madrid, viuré de primera mà la reacció espanyola als resultats catalans, en defensaré dignament la voluntat del poble i segurament hauré d'acabar dient que després de tot encara no han entés res. Malgrat el que es digui Catalunya ha guanyat !!

Comentaris