Opinió

Esperanza, les injúries, la Copa i el Rei

  El 25 de maig bascos i catalans es van disputar la copa del rei (del rei dels espanyols) a Madrid. Esperanza va alertar sobre xiulades a l’ himne espanyol i que estan tipificades  com a delictuoses.

El 25 de maig bascos i catalans es van disputar la copa del rei (del rei dels espanyols) a Madrid. Esperanza va alertar sobre xiulades a l’ himne espanyol i que estan tipificades  com a delictuoses. Però el que no va dir  la presidenta és que l’article 543 del codi penal a part de dir: “Las ofensas o ultrajes de palabra, por escrito o de hecho a España” a més diu “a sus Comunidades Autónomas o a sus símbolos o emblemas...” ¿quantes vegades han insultat  Catalunya, la senyera, el català... ¿ Quantes banderes catalanes han cremat? I  això ha  succeït en camps de futbol, mitjans de comunicació, actes electorals, per governants en exercici  i la “Espe” mai no ha dit res tot i que ho contempla el mateix  article. L’únic que puc dir a favor de la presidenta és la frase: “gallina vella fa bon caldo.”  

El partit va ser sentenciat pràcticament a la primera part amb dos gols de Pedro – ressucitat!- i Messi. L’Atlètic de Bilbao – exlleons- va ser un tou contrincant per a un Barça que va fer seva la pilota i el terreny de joc. Xavi ha acabat sent el jugador del Barça amb més partits i més títols: és història viva. La culerada que estava al Calderón cantava “un elefante se balanceava ...” i de debò que no n’entenc el sentit,  algú m’ho podria explicar? Per cert hi van haver absències notables: el monarca, la Letícia, l’ Abidal, la “Espe”, el “guaje”, el Puyol... a uns els vam trobar a faltar i d’ altres no,  el temps fica cadascú al seu lloc.

 Així doncs el F.C. Barcelona és nou campió de la Copa del rei( del rei dels espanyols) però tan se val, perquè com va escriure l’immortal Àngel Guimerà: “ Amb ta bandera els vents remous:/ siga-hi tothom a l’embrenzida,/ i cauran castells quan diguis: PROU!”

Comentaris