Opinió

Territoris Garrigues

  El projecte territoris.cat ha començat la seva expansió amb la secció de Garrigues, la primera de les comarques que s'incorpora al diari digital, i que va tenir en la Fira de l'Oli el seu major exponent informatiu. Territoris.

El projecte territoris.cat ha començat la seva expansió amb la secció de Garrigues, la primera de les comarques que s'incorpora al diari digital, i que va tenir en la Fira de l'Oli el seu major exponent informatiu.

Territoris.cat va néixer amb la voluntat de servei, en un àmbit de la informació que per regla general té poca rellevància en els mitjans generalistes de paper, una informació que sorgeix d’entitats, associacions i dels consistoris del nostre territori. Resultat de l'esforç de molta gent que pel fet de ser modestos o no tenir el sensacionalisme necessari per omplir titulars  passa totalment desapercebut.

L'equip de redacció de territoris.cat vol respondre a aquesta mancança recollint el dinamisme sociocultural i institucional del territori i donar-li la rellevància que cal, com a reconeixement a l'esforç de les persones que són darrera del teixit associatiu de les nostres comarques, i que de forma altruista treballen per mantenir la seva identitat, les tradicions i la personalitat de cada racó del territori.

Territoris.cat, vol ser el revulsiu al centralisme del mitjans consolidats, vol aconseguir que la veu de la gent del territori es pugui escoltar arreu, que la seva activitat sigui una mostra de què més enllà de les capitals, de la gran metròpoli també existeix activitat, gent dinàmica i emprenedora amb els mateixos objectius de benestar i prosperitat.

Les Garrigues ens ha demostrat amb el seu certamen més emblemàtic la Fira de l'Oli, que és una comarca amb un gran potencial, amb ganes de donar a conèixer al món el que fa la seva gent, la seva forma de viure i la seva personalitat. Des de garrigues.territoris.cat hem pogut mostrar al món, perquè el món és des d'ara la perspectiva, la dinàmica econòmica, productiva i social de les Garrigues, de la mateixa manera que ho hem fet del Pla d'Urgell des del naixement del diari digital.

En poc més d'un any hem pogut comprovar que la informació de proximitat té un públic potencial arreu del món, i els mitjans digitals fan possible la seva divulgació, de forma immediata i eficaç, i per això creiem que són l'eina indispensable per potenciar la nostra riquesa humana i social.

Volem agrair a les institucions de les Garrigues el seu suport, i demanar a les entitats, indústries i comerços que ens donin confiança per treballar plegats en la divulgació de la seva comarca. Des de l'equip de territoris.cat esperen respondre a les seves expectatives i que tinguin en nosaltres el seu mitja de referència. 

Comentaris