01.12.2022 |

Una vaga sense sentit

  Dia de vaga! vaga com a mesura de pressió per la reforma laboral, les retallades... una acció impulsada pels sindicats que pretenen un impossible. Crec sincerament que es tracta d'una mesura de justificació i no pas de força com pretenen fer creure.
Una vaga sense sentit

Dia de vaga! vaga com a mesura de pressió per la reforma laboral, les retallades... una acció impulsada pels sindicats que pretenen un impossible. Crec sincerament que es tracta d'una mesura de justificació i no pas de força com pretenen fer creure. En la conjuntura social i econòmica en la que es troba el país, intentar mobilitzar a la ciutadania amb aquest argument ho veig absurd, perquè el govern està totalment impossibilitat d'actuar d'altra manera.

Mireu, d'una banda crec que els sindicats són estaments que reben finançament de l'estat, les seves cúpules tenen estatus molt semblants als polítics, i una jerarquia d'alliberats amb un cost econòmic important. Per la qual cosa considero que difícilment poden emprendre accions que els puguin perjudicar a l'executiu més enllà de l'estrictament permès.

En una situació, en la que cada dia desapareixen empreses, autònoms, i tot el teixit productiu del país, els sindicats haurien de pressionar per millorar productivitat, crear llocs de treball, i lluitar contra el frau laboral, ja que cada cop queden menys drets laborals que defensar.

Per altra banda, lluitar contra les retallades és una guerra perduda, ja que aquest i els anteriors governs, han dilapidat l'economia dels ciutadans fins arribar a generar un deute que ronda la indecent quantitat de dos bilions d'euros. Encara que des de Madrid i Brusel·les ens vulguin fer creure que es tracta d'un deute comptable d' entre 700.000 i 775.000 euros segons les fons. Amb aquestes xifres, el retorn és impossible fins i tot liquidant totalment els serveis bàsics.

Aleshores, no trobeu absurd convocar una vaga per evitar les retallades? Crec que es tracta d'una justificació gratuïta que no té sentit. Els sentit real de les mobilitzacions hauria de ser, el frau fiscal, el milers de milions que estan sortint del país a tota velocitat, procedents de les classes benestants, dels grans directius. Les quantitats indignants que estan cobrant directius, polítics i càrrecs de confiança... o no van pactar els sindicats amb Bankia repartir-se 400.000 euros abans de la fallida?... (segons el Periodista Digital), o no estaven els sindicats en els consells de les caixes?... Aquest tema ni tocar-lo!
Per què no obliguen a tornar els diners a Matas, Milllet, Rato, Urdangarin i tants i tants que tenen causes obertes per frau? i això sense oblidar tot el mamoneo en comissions i adjudicacions d'infraestructures insostenibles i deficitàries. Això sí que seria una bona causa social per la qual lluitar.

Amb tots els respectes, crec que no té sentit el lema de la convocatòria, perquè és una utopia pensar que el Govern pot evitar les retallades si no mata a impostos al ciutadà, o continua retallant els sous als funcionaris - que també són treballadors -. El cinturó també se l'han estrènyer els polítics, i els privilegiats de l'economia, perquè els ciutadans comencem a tenir les parts nobles plenes, de tanta escenificació, de tant engany i demagògia, i poques alternatives de futur.

Una vaga sense sentit
comentaris