Opinió

Alcarràs i el retrocés que està vivint!

Malgrat l’obsessió de l’actual equip de govern JuntsXAlcarràs i Sempre Alcarràs de culpabilitzar l’anterior govern d’ERC de la gestió del poble, després de 240 dies de mandat les evidències són molt clares. Gran part de la seva gestió han estat obres o projectes planificats i pressupostats per l’anterior equip de govern d’ERC: la rotonda, el cementiri, els projectes de suport al sector agrari i ramader subvencionats per Fons Europeus, el canvi d’enllumenat públic subvencionat amb 750.000 €, etc.

Acusen que ERC va fer una relació de llocs de treball (RLT) i que té un sobrecost per l’Ajuntament. Els recordem que aquest document és obligatori per les administracions públiques, aquesta eina es va treballar durant 2 anys amb els sindicats i treballadors i aquest fet ja deixa clar de la complexitat de l’RLT. L’objectiu d’aquesta eina és regular els sous per les responsabilitats que aquests tenen i que les contractacions siguin obertes i amb concurrència pública (que no es faci segons el criteri polític del moment).

Per ells la seva bona gestió és: tancar l’espai social Les Roquetes, tancar el Punt Jove, reduir hores de Serveis Socials i Servei d’Atenció Diürna (dedicat a l’atenció de la infància), d’apropiar-se de material d’un equipament municipal i la persecució malaltissa del jovent.

Tot i el deliri obsessiu de l’Alcalde en què ERC va deixar tan malament el poble i les seves finances; com és possible si durant 8 anys de govern d’ERC s’aprovaven cada any els pressupostos al finalitzar l’exercici  i en canvi ara, ells no l’han ni presentat?

Durant 8 anys nosaltres vam reduir els impostos i aquest fet és reconegut per l’actual Alcalde en converses privades. A més vàrem reduir l’endeutament del 110% al 41,33% amb 8 anys i aquest fet és inqüestionable malgrat que s’esforcin a dir que no és així. Aquestes són dades que qualsevol  veí/na pot consultar a Sindicatura de Comptes de Catalunya, dades validades per intervenció. Per cert volem recordar que s’està gestionant l’Ajuntament des de fa 6 mesos aproximadament sense la figura d'intervenció.

Com és possible que el govern d’ERC, a més d’aquesta feina comentada anteriorment, pogués invertir cada any una mitjana prop d’1 milió d’euros durant 8 anys en infraestructures i equipaments?

Aquest endeutament estructural que diuen, deu ser que aquest govern en haver de partir-se l’alcaldia tots dos candidats volen deixar petjada, una petjada que suposa de moment més endeutament pel poble. I haver de fer una pòlissa de 681.481,03 € amb l’argument explicat a les comissions que sigui una pòlissa pont per esperar que arribin les subvencions pendents, curiós perquè les subvencions pendents són de 328.306,63 € . Argumenten que aquesta pòlissa és per fer front factures pendents, evidentment no són pas de quan governava ERC, ja que no oblidem que la llei obliga a pagar a 30 dies i ells en porten 240 a govern.

Quan unes persones tenen una manera de fer i unes formes, es veu reflectit amb tot el que es fa durant el dia a dia; és per aquesta raó que la primera decisió que va prendre aquest equip de govern diu molt clarament les seves prioritats i les seves formes. Recordem que la primera decisió que van prendre durant el primer ple, va ser augmentar-se el sou amb 50.000 € l’any aproximadament. Res més a dir sobre les acusacions econòmiques, res a comentar dels deliris d’una persona obsessiva fins que pugui aportar alguna documentació que demostri les seves al·lucinacions.

Grup Municipal d’ERC Alcarràs

Comentaris