Opinió

Herois anònims

No fa gaires dies ens va visitar una bona amiga i col·laboradora d'aquest diari, una de les assídues visites que, ella i el seu marit, fan a la redacció quan es “despengen” per Mollerussa. Feia una temporada que no tenia notícies seves, i la veritat es que trobàvem a faltar els seus periòdics mots; les intensions de saber-ne alguna cosa no van tenir èxit fins que varem tenir la grata visita.

La bona amiga, acompanyada de l'inseparable cavaller, ens feia saber que havia començat una nova contesa amb Goliat, un tremend enemic al que ja havia vençut en tres ocasions, amb un gran esforç personal, valentia i tenacitat. Batalles que la van fer créixer i amb les que va descobrir la teràpia de les lletres, però tal i com ens va confessar, el gegant està essent molt cruel en aquesta nova embranzida.

Els mots, amb la teràpia de les lletres, sorgien amb espontaneïtat acurada i el vocabulari planer buscava un sentit vital amb el que aferrar-se al futur; tota una filosofia de vida  que ha servit a la bona amiga per sobreviure a la gran contesa de l'adversitat.

Però aquesta batalla no l’ha lliurat sola, al seu costat el cavaller ha estat el complement que ha infós el valor, tranquil·litat i coratge, suficient per vèncer al gegant, ha estat aquest heroi anònim el que en moments de defalliment ha esgrimit les armes per defensar-la de l'enemic.

La nostra amiga és una de les moltes persones que el terrible Goliat castiga sense pietat. Amics, familiars, gent del nostre entorn que s'han vist immersos en una contesa que no desitjaven.  Crec que es tracta d'una situació que ningú es pot imaginar, que són sentiments intransferibles que tan sols es poden contrarestar amb la proximitat, amb l'estima, i amb el recolzament sincer; no és un estigma és una adversitat a la que tots hi estem exposats.  

Aquests mots no volen ser tan sols un modest recolzament a totes aquelles persones que estan patint o que han patit el càncer, sinó també a tots el que hi conviuen, que comparteixen la lluita des de la proximitat, que han de sobreposar-se a un dolor proper, sense més armes que trasbalsar coratge i molt, molt d'amor. 

Comentaris