Opinió

Aturem la fuga d'empreses lleidatanes

Tenim un govern municipal que, tres anys després, no s'ha reunit, encara, amb cap alcalde o alcaldessa de la franja amb l'Aragó, ni tampoc amb empresaris aragonesos, ni ha liderat cap cimera lleidatana - aragonesa

Fa temps que denuncio la manca d'un projecte sòlid per part del conjunt de les administracions: Ajuntament, Diputació, Generalitat i Estat aboquen l'economia lleidatana al desastre absolut. Enredats en els seus interessos ideològics i partidistes arruïnen Lleida amb la seva incapacitat d'atraure inversions, retenir talent i liderar un projecte ambiciós per la nostra ciutat i província. El futur de Lleida no va d'ideologies, per això, reflexionin en mans de qui estem i quin destí ens espera. 

Tenim un govern municipal que, tres anys després, no s'ha reunit, encara, amb cap alcalde o alcaldessa de la franja amb l'Aragó, ni tampoc amb empresaris aragonesos, ni ha liderat cap cimera lleidatana - aragonesa. Qui no cuida les relacions econòmiques, comercials i humanes amb el seu entorn es destrueix a si mateix i condueix el seu poble a la irrellevància absoluta. No els demano que renunciïn als seus principis ideològics, seria massa demanar, però sí que pensin en l'interès dels nostres veïns que no es mereixen la seva curta mirada. 

Les empreses no poden ser víctimes de laboratoris ideològics o partidistes, tampoc d'administracions més preocupades per encrostar-nos amb burocràcia administrativa, que per agilitzar els tràmits per emprendre un negoci. Per això, les empreses lleidatanes, senyors governants de Lleida, marxen buscant la seva supervivència i s'instal·len allí on són millor acollides. 

Vivim en una ciutat on les esquerres ens han acostumat a conviure amb la inseguretat, l'abandonament, la deixadesa, la brutícia, convertint-nos en ciutat amiga dels okupes, però no dels inversors, que paguem més IBI que ningú, per exemple. El conformisme dels nostres dirigents evita que aprofitem la nostra estratègica ubicació com a atracció d'oportunitats. Recordeu, Lleida és la porta d'entrada a la resta de Catalunya i som la porta d'entrada a la resta d'Espanya i Europa. 

En la Primera Jornada Econòmica Lleida – La Franja que, el grup municipal popular a la Paeria vam organitzar el passat mes de setembre a la Llotja, amb la participació d'entitats empresarials, veïnals i polítics lleidatans i aragonesos, vam alertar de la situació que estem travessant, així com del present i futur de les nostres relacions econòmiques i oportunitats empresarials. I, em pregunto: d'entre els qui ens governen, quants han endegat negocis, generat riquesa, pagat nòmines o el rebut d'autònoms? Després lamentem perquè creix la desafecció entre els ciutadans i els que ens pretenen mal gestionar el dia a dia. Si en lloc de decidir sobre recursos públics ho fessin sobre diners d'empreses privades, més d'un es quedaria sense feina. 

Tenim molts reptes per aturar la fuga d'empreses lleidatanes a l'Aragó i evitar que Lleida es converteixi en una ciutat dormitori encapsulada en el passat. Però els resumeixo tres 

Comentaris