21.06.2021 |

Territoris TV

Desbrossa ecològica a Vilamur per evitar els incendis

Aquesta primavera ha estat i està sent molt plujosa, la qual cosa fa que en els prats, marges dels camins i en els llocs on hi ha vegetació, aquesta sigui molt frondosa i exuberant. Quan arribi l'estiu i aquesta massa de vegetació s'assequi, es convertirà en un focus perillós de cara a possibles i no desitjats incendis forestals i és per això que l'Ajuntament de Soriguera, amb la col·laboració del cos d'Agents Rurals i el Departament d'Agricultura, ha decidit fer una actuació als horts erms més propers al nucli de Vilamur consistent en deixar-hi entrar el ramat de cabres d'un ramader del poble, de forma que s'aconsegueixi una desbrossada natural i sense restes vegetals.

Tot i que l'Ajuntament, en cas de perill, pot realitzar una actuació d'ofici, s'ha demanat el parer a tots els propietaris i veïns implicats que han mostrat la seva conformitat donant el vistiplau i oferint-se en cas que puguin ajudar.

S'ha decidit començar en aquestes dates per la proximitat de la revetlla de Sant Joan, ja que, malgrat que la recomanació de no encendre fogueres, sí que es podran tirar petards.

No es descarten noves actuacions en cas que el risc d’incendi, més avançat l’estiu, sigui elevat. 

Desbrossa ecològica a Vilamur per evitar els incendis