16.08.2022 |

Territoris TV

El Funeral de la Llet

El "Funeral de la Llet" és un acte gastronòmic que reuneix a ramaders i cuiners per a celebrar la mort del sector lleter Català i la final d'un cicle, en el que la llet crua d'una petita explotació familiar deixarà d'abastir a petits restaurants de la zona del Ripollès. Amb més de trenta anys d'activitat, la Gemma Galian i en Xavier Gironès, s'han vist forçats a haver de finalitzar, principalment per la insostenibilitat en la qual es troba el sector, amb el que ha estat un projecte de vida vocacional; munyir vaques lleteres.

Aquest curtmetratge enregistra el dinar complet així com la conversa que sorgeix entre els diferents participants. Tractant diferents temes són la situació del sector de la llet, l'impacte d'aquesta problemàtica en l'escala social, econòmica o ambiental, l'efecte en el patrimoni gastronòmic de Catalunya o en la sobirania alimentaria, que a tots ens afecta com a consumidors i ciutadans.

Un documental elaborat per l'alumne de Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), Liam Kelly en el qual posa de relleu la situació actual crítica del sector lleter boví a Catalunya així com el risc d’extinció dels petits productors.  

El Funeral de la Llet