03.08.2021 |

Territoris TV

Vídeo de la Guàrdia Civil escorcollant la fàbrica clandestina de tabac a les Borges Blanques

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han desmantellat una banda criminal que es dedicava a la fabricació i venda clandestina de tabac, una actuació que s'emmarca en l'operació Karuna, que es va desplegar al mes de juliol en diferents punts de Catalunya, i va portar a localitzar i escorcollar una fàbrica clandestina que es trobava en una antiga granja a les Borges Blanques.

Els cossos de seguretat han detingut aquest dijous set persones, el cap de l'organització criminal, el responsable de seguretat a La Jonquera quan es disposava a abandonar el país, dos treballadors en les instal·lacions de la fàbrica i tres transportistes, tots ells de nacionalitat lituana i polonesa.

En el registre efectuat en la granja situada en la capital de les Garrigues el 22 de juny, es va trobar la línia de producció de paquets de tabac, la qual s'estima que tenia capacitat per a fabricar 9.000 cigarrets a l'hora. En el registre es van encautar 92 caixes de tabac contenint 49.680 paquets preparats per al seu enviament, 180 quilos de fulla de tabac picada, filtres, cartonatge, cola i altre material necessari per a la producció.

Vídeo de la Guàrdia Civil escorcollant la fàbrica clandestina de tabac a les Borges Blanques