Surt al mercat El Torb Cerdanya, un licor de muntanya fet a partir de fruits del bosc

Aquest agost s'han comercialitzat les primeres botelles d'El Torb Cerdanya

Aquest agost s'han comercialitzat en el mercat de proximitat les primeres botelles d'El Torb Cerdanya, un licor elaborat de fora tradicional a partir de fruits de bosc i d'arrels de genciana macerats en aiguardent. Es tracta d'una iniciativa de l'emprenedor afincat a Llívia, Carles Servitje.

Carles Servitje és un professor d'esquí i guia de muntanya. De la seva experiència a la muntanya i inspirat per diversos viatges arreu d'Europa va sortir la idea d'elaborar un licor de muntanya que donés identitat a la Cerdanya, un territori amb abundant producció de fruits silvestres (encara poc aprofitats) i amb molta genciana groga, la base d'aquest producte.

Tal i com explica Servitje, "a la Cerdanya antigament es feien molts licors de muntanya artesanals però amb el pas del temps es van anar deixant de fer, i jo volia recuperar aquesta vella idea i elaborar un licor que fos com els d'abans. Així va néixer el Torb". De moment, la idea s'ha fet realitat i les primeres botelles que aquest agost d'han posat al mercat han tingut una molt bona acollida per part del sector gastronòmic local.

El Torb és un licor suau i aromàtic amb el punt just de dolç i moderat grau. Un licor, equilibrat i amable, que només es comercialitza en hotels, bars i restaurants de la Cerdanya en botelles de 500 i 200 ml.

Més info: Facebook de El Torb Cerdanya