Surt al mercat El Torb Cerdanya, un licor de muntanya fet a partir de fruits del bosc

Aquest agost s'han comercialitzat en el mercat de proximitat les primeres botelles d'El Torb Cerdanya, un licor elaborat de fora tradicional a partir de fruits de bosc i d'arrels de genciana macerats en aiguardent. Es tracta d'una iniciativa de l'emprenedor afincat a Llívia, Carles Servitje.

torb cerdanya
photo_camera Aquest agost s'han comercialitzat les primeres botelles d'El Torb Cerdanya

Carles Servitje és un professor d'esquí i guia de muntanya. De la seva experiència a la muntanya i inspirat per diversos viatges arreu d'Europa va sortir la idea d'elaborar un licor de muntanya que donés identitat a la Cerdanya, un territori amb abundant producció de fruits silvestres (encara poc aprofitats) i amb molta genciana groga, la base d'aquest producte.

Tal i com explica Servitje, "a la Cerdanya antigament es feien molts licors de muntanya artesanals però amb el pas del temps es van anar deixant de fer, i jo volia recuperar aquesta vella idea i elaborar un licor que fos com els d'abans. Així va néixer el Torb". De moment, la idea s'ha fet realitat i les primeres botelles que aquest agost d'han posat al mercat han tingut una molt bona acollida per part del sector gastronòmic local.

El Torb és un licor suau i aromàtic amb el punt just de dolç i moderat grau. Un licor, equilibrat i amable, que només es comercialitza en hotels, bars i restaurants de la Cerdanya en botelles de 500 i 200 ml.

Més info: Facebook de El Torb Cerdanya

Comentaris