El 73,44% dels catalans i catalanes ja estan immunitzats contra la COVID-19

Les persones no vacunades ingressen a UCI 13 vegades més, i les parcialment vacunades 7

Campanya de vacunació
photo_camera Campanya de vacunació

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha apel·lat a la responsabilitat de tothom que encara no s’ha vacunat contra la COVID-19 a Catalunya a que ho faci, perquè és fonamental “encarar la tardor amb la màxima normalitat” possible.

“El moment de vacunar-se és ara i tots els recursos estan preparats: només falten les persones a vacunar”, va emfatitzat Cabezas ahir dimecres 8 de setembre en roda de premsa

Entre les noves actuacions enfocades per fer augmentar la vacunació, especialment entre el grup prioritari d’edat dels 12 al 39 anys, Cabezas va avançar que ahir mateix començava un desplegament de punts de vacunació a les principals universitat de Catalunya.

També aquestes setmanes seguiran enviant-se SMS i fent-se trucades proactives –ja s’han fet més d’1 milió- per a aconseguir més vacunacions

Tot i aquesta dificultat actual, les dades indiquen que un 73,44% de la població a Catalunya ja està immunitzada: un 69,1% per haver-se vacunat completament i un 4,3% per haver patit la COVID-19 els darrers 6 mesos

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la COVID-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, va repassar les novetats del nou protocol d’actuació contra la COVID, que va entrar ahir en vigor un cop superada la fase de mitigació.

El principal objectiu d’aquesta nou protocol ara que les incidències baixen és “tornar a augmentar la detecció al màxim per avançar-nos a qualsevol augment de casos”, davant d’una variant Delta.

En primer lloc, la població general que sigui contacte estret haurà de fer-se una PCR entre el quart i sisè dia de l’exposició, en punts centralitzats de proves o als seus equips d’atenció primària. No haurà, però, de fer quarantena si s’està plenament vacunat. A l’entorn escolar, les persones vacunades no hauran de fer quarantena però sí passar un test d’antígens a farmàcies, sense cost per l’usuari; les no vacunades, sí hauran de fer quarantena i passar una PCR entre el quart i el sisè dia. Per últim, a l’entorn residencial, seguiran cribant-se professionals: els no vacunats hauran de passar dues PCR a la setmana, mentre que els vacunats només una cada 15 dies.

Pel que fa a la situació epidemiològica, les incidències i els ingressos baixen per primera vegada en mesos, per sota de 300 a les UCI, la qual cosa permet recuperar l'activitat a l’atenció primària, per l’alliberament de sobrecàrregues que causaven les múltiples consultes associades a la COVID.

Comentaris