01.12.2022 |
Territoris.cat

Salut alerta que Lleida està tornant a nivells de contagi de principis de juliol i demana limitar la vida social

La gerent de la Regió Sanitària, Divina Farreny, ha alertat a la ciutadania perquè redueixi la vida social, ja que amb les dades actuals, la tornada a l'escola i a la feina prevista per als pròxims dies pot suposar un problema
Una prova PCR a un veí del barri de Balàfia de Lleida
Una prova PCR a un veí del barri de Balàfia de Lleida
Salut alerta que Lleida està tornant a nivells de contagi de principis de juliol i demana limitar la vida social

El Departament de Salut ha alertat aquest divendres que la Regió Sanitària de Lleida està tornant a nivells de contagi de covid-19 de principis de juliol.

La gerent de la Regió Sanitària, Divina Farreny, ha alertat a la ciutadania perquè redueixi la vida social, ja que amb les dades actuals, la tornada a l'escola i a la feina prevista per als pròxims dies pot suposar un problema.

S'ha començat a fer testos PCR massius en el barri de Balàfia als veïns d'entre 18 i 40 anys, i la setmana que ve es continuarà per altres barris de la ciutat com Pardinyes i el Secà de Sant Pere, però també el Centre Històric i la Mariola

Pla mitjà on es pot veure un sanitari fent una prova PCR a un veí del barri de Balàfia de Lleida en el marc del cribratge massiu per trobar asimptomàtics de covid-19, el 28 d'agost de 2020. (Horitzontal)Després d'un descens en el nombre de nous casos amb COVID-19 a la Regió Sanitària de Lleida durant les darreres setmanes, el Departament de Salut ha constatat que la situació no s'està estabilitzant sinó tot el contrari, que tornen a augmentar. Divina Farreny ha assenyalat per això que no es tracta d'una situació exclusiva de Lleida sinó que està passant al conjunt del país i per això ha dit que els pròxims dies faran una cerca activa de casos per trobar asimptomàtics en un lloc on durant l'estiu hi ha hagut una incidència alta i sostinguda en el temps.

Farreny ha alertat de la necessitat de detectar aquests casos i assegurar que facin la quarantena, ja que ens hi juguem la represa de l'activitat laboral i la tornada a l'escola

Els nivells de contagis i rebrot actuals són iguals que a l'inici de juliol, quan es va fer el tancament perimetral del Segrià i diversos municipis de Lleida pel rebrot de casos.

Cua de veïns per fer-se la prova PCR al barri de Balàfia de Lleida​Al barri de Balàfia, estava previst fer uns 300 al llarg de tota la tarda a persones entre 18 i 40 anys però també a menors d'edat, als qui se'ls fa la prova serològica. El sotscap del SEM a Lleida, Sergi Hijazo, ha detallat que la peculiaritat del cribratge és que fins ara es feien a partir de llistats de persones als qui s'havia contactat i avisat amb cita però a Balàfia s'ha fet a demanda. Hijazo també ha recordat que és important que les persones que es fan la prova s'aïllin preventivament fins a tenir el resultat, ja que si no aquest no tindrà validesa.

La setmana que ve, dimarts es tornaran a fer proves massives PCR al Centre Cívic de l'Ereta, que correspon al barri del Centre Històric; dimecres també se'n faran en un altre punt de la ciutat encara per determinar; i dijous se'n faran al barri de la Mariola.

Divina Farreny ha recordat que des de l'inici dels rebrots s'han fet 3.000 proves a residències de la Regió Sanitària i en els darrers dies 4.000 entre diferents municipis i empreses, sobretot del sector fructícola. Van començar fa quinze dies a Torregrossa, i Sunyer. La setmana passada se'n van fer a Albesa i Balaguer, i aquesta setmana se'n van fer dimecres a Alcarràs.

Pel que fa al resultat de les proves, segons Farreny, dels 700 que es van fer en una central fructícola de la Noguera, 30 persones han donat positiu. Els resultats provisionals del cribratge d'Alcarràs són de 21 positius dels 115 resultats que ja s'han obtingut de 380 testos fets.

Salut alerta que Lleida està tornant a nivells de contagi de principis de juliol i demana limitar la vida social
comentaris