Arriben a Espanya 1.200.000 màscares per a personal sanitari i treballadors del transport

La remesa inclou més de 725.000 màscares de protecció FFP2, que es destinaran a la seva distribució entre els treballadors del sector públic en l'àmbit del transport de competència estatal, entitats i empreses,  i a més altres 75.000 es destinaran al Ministeri de l'Interior, a distribuir entre els membres de les Forces i Cossos de Seguretat 

Treballs de descàrrega dels materials sanitaris a l'aeroport de Barajas
photo_camera Treballs de descàrrega dels materials sanitaris a l'aeroport de Barajas

Un primer enviament amb prop d'1.200.000 màscares, adquirides de forma centralitzada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), a través de Ports de l'Estat, va arribar aquest dissabte per via aèria a l'Aeroport de Barajas.

La remesa inclou més de 725.000 màscares de protecció FFP2, que es destinaran a la seva distribució entre els treballadors del sector públic en l'àmbit del transport de competència estatal, entitats i empreses del Grup Mitma (ADIF i ADIF-Alta Velocitat, Renfe-Operadora, ENAIRE, AENA, Ports de l'Estat, etc.) i Correus, i a més altres 75.000 es destinaran al Ministeri de l'Interior, a distribuir entre els membres de les Forces i Cossos de Seguretat.

L'enviament també inclou 387.000 màscares quirúrgiques que és Lliuraran al Ministeri de Sanitat, per a la seva distribució als equipaments sanitaris a través de l'Institut Nacional de Gestió Sanitària.

Eficaços per a la protecció de la salut dels treballadors

Les màscares del tipus FFP2, són eficaces per a la protecció de la salut dels treballadors que es trobin sotmesos als riscos derivats de l'actual pandèmia ocasionada pel Coronavirus. En aquesta situació es troben els col·lectius de treballadors entre els quals es distribuirà aquest material: professionals sanitaris, personal de Forces i Cossos de Seguretat i treballadors del sector del transport.

Cal tenir en compte que l'avanç exponencial del COVID-19 a tot el món ha incrementat a nivell global la demanda de material de protecció per a l'abordatge del virus, circumstància que ha desbordat la capacitat de producció de les fàbriques destinades a aquesta mena d'equipaments, generant una situació d'escassetat d'aquesta classe de material

comentaris