Atorguen una beca a l'Hospital Arnau de Vilanova per un estudi sobre lbesitat i Covid-19

Pretén avaluar fins a 450 pacients per conèixer l'impacte de la composició corporal en l'afectació pel virus
Cedida per l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida - Pla mitjà del cap del servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i professor de la UdL Albert Lecube, el 29 d'octubre del 2020. (Vertical).jpg
photo_camera El cap del servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Albert Lecube - Cedida per l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida

La Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició ha atorgat una beca de 5.000 euros a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova per a un estudi sobre la composició corporal i l'afectació de la Covid-19. El projecte premiat, que porta per títol 'Impacte de la composició corporal en la prevalença, gravetat, propagació i pèrdua d'immunitat a la infecció per covid-19', proposa aprofundir en la relació entre l'acumulació de greix en el cos i la prevalença d'infecció per la Covid-19, la seva gravetat (dies d'ingrés, necessitat d'UCI, ventilació mecànica i intubació, entre altres) i el nombre de familiars o contactes amb infecció confirmada per Covid-19. L'estudi pretén avaluar fins a uns 450 pacients.

L'estudi està coordinat per Albert Lecube, cap del servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Arnau de Vilanova i professor de la UdL, i compta amb la col·laboració dels professionals de la Gerència Territorial Lleida de l'ICS.

Albert Lecube, coordinador de l'estudi:

Si complim els nostres objectius, confirmarem que els pacients amb obesitat, i especialment aquells amb major acumulació de greix, són un grup vulnerable davant de la Covid-19, amb totes les implicacions que això comporta quant a prevenció, vacunació preferent, tractament precoç i més agressiu

Albert Lecube explica que, al mateix temps que es podrà entendre la relació entre la composició corporal i l'afectació de la Covid-19, "disposarem de dades per conscienciar els pacients afectats d’aquesta malaltia sobre la importància de perdre pes".

Els 5.000 euros de la beca es destinaran a la repetició dels estudis de seroprevalença entre els professionals de l'ICS Lleida, en què també participarà Mercè Ibarz, cap del servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.


Albert Lecube, escollit vicepresident de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat

El cap del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Arnau de Vilanova de Lleida i professor de la UdL, Albert Lecube, ha estat escollit vicepresident de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat. Si bé el procés electoral va tenir lloc durant el mes d'abril, la situació de la pandèmia de la Covid-19 ha fet que no hagi iniciat la seva activitat en el càrrec fins aquest octubre. Aquest nou càrrec inclou també la coordinació dels grups de treball de la Societat, així com la participació com a editor en la revista BMI Journal.

La SEEDO és una societat científica multidisciplinàriacentrada en l'estudi, la divulgació, la prevenció i el tractament de tots els aspectes rellevants relacionats amb els problemes del sobrepès i l'obesitat, inclosa la formació dels professionals de la salut. Entre les seves aportacions destaquen guies de pràctica clínica, tractats, cursos de formació i congressos. L'existència d'una revista científica oberta a la difusió de treballs d'investigació és un dels aspectes més destacats.

A més, conscient que el problema de salut de l'obesitat no només implica les estructures sanitàries, la SEEDO té en compte, entre els seus reptes de futur, aconseguir una major implicació del col·lectiu de pacients afectats i una difusió més àmplia a les xarxes socials, garantint sempre el màxim rigor científic i les pràctiques clíniques basades en les millors evidències.

Comentaris