Controls policials als accessos de Linyola per dissuadir els veïns de sortir del poble

Àlex Mases a assegurat que hi ha una desena de veïns hospitalitzats amb diferents graus d'afectació, i tot que arriben bones notícies de gent que s'estabilitza, no podem cantar victòria perquè hi ha molta gent afectada i amb símptomes
Mossos d'Esquadra aturant un vehicle a l'accés de Linyola @ACN
photo_camera Mossos d'Esquadra aturant un vehicle a l'accés de Linyola @ACN

Coincidint amb el primer cap de setmana de confinament comarcal, els Mossos d'Esquadra han començat a realitzar controls als accessos de Linyola que s'allargaran durant tot el cap de setmana. Serveixen per vigilar que la gent no canviï de comarca i també per recomanar als veïns del poble que es desplacin només per motius de feina o de força major.

Tot i no haver-hi una ordre específica a Linyola que impedeixi la mobilitat comarcal, l'Ajuntament de Linyola recomana a la ciutadania que eviti sortir del poble. L'objectiu és reduir al màxim la mobilitat dels veïns i impedir que el brot de covid-19 declarat aquest dimarts s'estengui a altres pobles del Pla d'Urgell. Per aconseguir que aquestes recomanacions siguin efectives des de la capacitat i potestat municipal, l'alcalde Àlex Mases ha explicat que mantenen contacte amb Mossos d'Esquadra i el Procicat.

Mossos d'Esquadra aturant un vehicle a l'accés de Linyola @ACNEn aquest sentit, els Mossos d'Esquadra faran controls als diversos accessos que té la població. Un d'aquests s'ha fet aquest dissabte a l'entrada sud. Una patrulla d'agents ha aturat els vehicles que entraven i sortien del poble per preguntar-los d'on venien i cap a on es dirigien i també per recomanar que no sortissin del poble si no és per motius de treball o de força major. Bona part dels conductors han estat veïns que anaven o venien de treballar.

Cribratge en escola El Sitjar de Linyola @TerritoriscatL'alcalde de Linyola, Àlex Mases s'ha mostrat satisfet amb la resposta del veïnat per intentar frenar el brot i ha assegurat que la mobilitat dels veïns, tant a dins com fora del poble, s'ha reduït considerablement durant la darrera setmana. També ha afegit que el fet que la gran majoria dels bars i restaurants del poble també hagin abaixat la persiana almenys fins dilluns ha fet frenar l'activitat social.

Insistir que cal continuar ferms aquest cap de setmana i a principis de la setmana vinent perquè ho estem fent bé

Mases, ha afegit que en aquests moments el municipi continua sumant positius als més de 150 casos ja anunciats pel consistori. Així i tot, ha recordat que encara s'està a l'espera de conèixer els resultats de les 275 proves PCR que es van fer aquest divendres a l'entorn escolar del municipi.

Els bars i restaurants de Linyola tancats pel brot de COVID-19També ha afegit que hi ha una desena de veïns hospitalitzats amb diferents graus d'afectació. Arriben bones notícies de gent que s'estabilitza, però no podem cantar victòria perquè hi ha molta gent afectada i amb símptomes ha indicat. Així i tot, es mostra convençut que si el municipi es manté ferm i tothom actua amb responsabilitat, el brot es podrà vèncer tan aviat com es pugui.

Comentaris