El cribratge massiu a Mollerussa tanca amb 433 proves, el 53% professionals de la docència

Després d'arrencar la setmana amb un cribratge massiu a Tàrrega, a la Regió Sanitària Lleida s'han fet aquest dimarts proves a Mollerussa, també amb l'objectiu potencial de preparar la tornada a l'escola de manera segura
Cribratge massiu a Mollerussa
photo_camera Cribratge massiu a Mollerussa

Després d'arrencar la setmana amb un cribratge massiu a Tàrrega, a la Regió Sanitària Lleida s'han fet aquest dimarts proves a Mollerussa, també amb l'objectiu potencial de preparar la tornada a l'escola de manera segura. En aquest sentit, el cribratge, que s'ha dut a terme al Pavelló Onze de Setembre, estava adreçat a persones d'entre 18 i 40 anys, però també especialment a personal docent. La jornada s'ha tancat amb un total de 433 proves, encara que inicialment s'havien inscrit 380 persones.

La resposta a la capital del Pla d'Urgell ha estat satisfactòria, ja que més de la meitat que s'han apuntat són treballadors dels centres educatius de la ciutat

Cribratge massiu a MollerussaL'alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha destacat que feia temps que la ciutat demanava fer un cribratge massiu per la qual cosa ha celebrat que finalment s'hagi portat a terme tot i que actualment, les dades de contagis i risc de rebrot estiguin millor. De fet, la setmana passada el risc de rebrot registrava una taxa de 717 punts i el dia 6 estava situat en 162 punts.

D'altra banda, Solsona ha apuntat que el cribratge és comunitari i que la campanya de la fruita no ha afectat un increment dels casos de coronavirus a la ciutat. En aquest sentit, l'adjunta a direcció del CAP de Mollerussa, Carolina Ribas, ha comentat que el perfil dels contagiats és de gent treballadora, de fins a cinquanta anys, i també nuclis familiars.

Cribratge massiu a Mollerussa

Els professionals de la docència

Carme Jou fa més de trenta anys que treballa com a docent. Ara en els Serveis Educatius del Pla d'Urgell, per la qual cosa no té contacte directe amb l'alumnat però si amb tot el professorat de la comarca. Ha decidit anar a fer-se la prova perquè considera que és una oportunitat per contribuir i a més a més té una persona de risc a casa i d'aquesta manera s'assegura si té o no el virus.

Per la seva banda, l'Eloi Reñé, un jove monitor de l'Agrupament Escolta Cal Met ha explicat que aquest estiu van fer campaments amb la mainada i tot va funcionar correctament. Ara estan preparant el nou curs i ha decidit anar a fer-se la prova, també per començar amb seguretat.

Jorge Alberto Navarrera, ha explicat que s'ha volgut fer la prova per precaució i cuidar a la família, ja que conviu amb la seva mare que és una persona gran.

Comentaris