Crida contundent a Linyola per frenar el brot descontrolat de COVID-19

L'Ajuntament ha demanat a les activitats que no siguin essencial que tanquin com més aviat millor i no més tard de divendres a les tres de la tarda, ja que la situació és molt greu, segons epidemiologia hi podria haver més de 500 els veïns contagiats
L'Ajuntament de Linyola, ha suspès tota l'activitat d'atenció al públic
photo_camera L'Ajuntament de Linyola, ha suspès tota l'activitat d'atenció al públic

El relatiu optimisme amb les xifres del dimecres s'ha convertit en un crit d'alarma contundent a la responsabilitat després de l'increment considerable de positius per COVID-19, aquest dijous a Linyola. El municipi ja supera el centenar de positius, i més de 350 persones en aïllament domiciliari.

Segons ha explicat l'alcalde de Linyola, Àlex Mases s'han incorporat al Centre Mèdic local cinc professionals procedents del CAP de Mollerussa, que han dut a terme proves a les persones que han tingut un contacte directe amb positius, i a altres que tenien símptomes evidents. L'equipament sanitari es va tancar dilluns en detectar un positiu entre els facultatius.

Consultori mèdic de Linyola, torna a obrir amb personal del CAP de Mollerussa @ACNEl departament de Salut ha anunciat que farà un cribratge de PCR aquest divendres a un total de 275 persones de l'escola El Sitjar. El centre educatiu té a hores d'ara 45 alumnes i dos docents confinats. L'actuació de Salut té a objectiu poder detectar asimptomàtics entorn del centre per poder-ne fer l'aïllament i tallar la cadena de transmissió.

Pla general on es pot veure la façana de l'Ajuntament de Linyola i l'església al fons, el 16 de desembre de 2020. (Horitzontal)Malgrat que Salut informa que en els darrers dies el nombre de casos detectats són 72, l'alcalde assegura que ja se superen els 100 i podrien arribar a ser més de 500 les persones que tenen coronavirus, segons els han dit del servei d'epidemiologia. Salut ha apuntat que estan treballant per garantir que els contactes estrets compleixin la quarantena per mitjà de trucades dels enquestadors de l'Agència de Salut Pública. En aquest punt, Mases ha lamentat que els consta que hi ha persones que haurien d'estar confinades i no ho fan i per això ha reiterat la crida a la responsabilitat.

A més, a fi de reduir al màxim la mobilitat i la interacció social al municipi, s'està col·laborant amb voluntaris de Creu Roja, que actuen com a agents de salut comunitària recordant les mesures de prevenció de la CODID-19 i repartint mascaretes entre els veïns. També es compta amb el suport dels equips de treball social d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut a Lleida i del Consell Comarcal de Segrià.

Comentaris